STT taikiklyje – dar du ugniagesiai

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai pareiškė įtarimus dviem Plungės ugniagesių vadovams.

Plungės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkui Leonidui Prialgauskui ir jo pavaduotojui Artūrui Navardauskui STT Kauno valdybos Ikiteisminio tyrimo skyrius pateikė įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba.

STT pareigūnams pavyko nustatyti ir atskleisti neteisėtą tarp verslininkų ir priešgaisrinės priežiūros specialistų gyvavusią savotišką bendradarbiavimo sistemą leidžiant eksploatuoti įvairius objektus.

Manoma, kad daug naujų objektų Lietuvoje yra leista naudoti pažeidžiant priešgaisrinės saugos normas. Iš viso atliekant šį tyrimą STT įtarimus pateikė trylikai priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų ir dviem verslininkams.

Pradėti penki ikiteisminiai tyrimai STT Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių valdybose, sulaikyti šeši pareigūnai – Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos viršininkai ir jų pavaldiniai. Tarp įtariamųjų – ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas.

Be pareigūnų, įtarimai dėl papirkimo pareikšti keturiems įvairių UAB vadovams. Tyrimo metu nustatyta, kad kai kurie iš jų nusikalstamą veiką vykdė keliuose Lietuvos miestuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.