Buvusį valdininką iš buto gali iškrapštyti antstoliai

Iš tarnybinio buto nenorintis kraustytis buvęs valstybės kontrolierius Jonas Liaučius gali sulaukti ir antstolių. Vakar dar vienas teismas patvirtino, kad valdiškos tarnybos netekęs klaipėdietis turi palikti uostamiesčio Savivaldybės jam anksčiau suteiktą būstą.

Vakar Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti pernai lapkritį uostamiesčio Apylinkės teismo priimtą nutartį, kuria buvo patenkintas miesto Savivaldybės ieškinys prieš J. Liaučių.

Apygardos teismo teisėjai konstatavo, kad nutrūkus darbo santykiams, nuomininkas privalo išsikraustyti iš jam skirtų patalpų.

94 kv. m ploto tarnybinį butą Alksnynės gatvės 9 name J. Liaučius gavo 1998-aisiais, kai persikėlęs iš Panevėžio pradėjo dirbti Klaipėdos apylinkės teismo pirmininko pavaduotoju.

1999-ųjų rudenį tapęs valstybės kontrolieriumi, J. Liaučius išvyko į Vilnių, o trijų kambarių bute liko gyventi jo šeima – žmona ir pilnametė dukra.

Tačiau užpernai Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija (VTEK) nustatė, kad J. Liaučius, tarnybiniu automobiliu į Klaipėdą ir kitus miestus savaitgaliais ne tik tarnybos reikalais vykęs apie 30 kartų, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą.

Po šios VTEK išvados prezidentas Valdas Adamkus neskyrė J. Liaučiaus antra penkerių metų Valstybės kontrolės vadovo kadencijai, todėl pernai jis grįžo į uostamiestį.

Buvęs valstybės kontrolierius nepasiprašė grąžinamas į Klaipėdos apylinkės teismą, tad automatiškai prarado teisę į tarnybinį butą.

Pernai birželį baigėsi terminas, kurį Klaipėdos savivaldybė davė J. Liaučiui, kad šis išsikeltų iš nuomojamo tarnybinio buto, tačiau buvęs valdininkai ignoravo raginimus išsikraustyti – jis net neįsileido atvykusių Savivaldybės atstovų ir neprašė pratęsti iškeldinimo terminą.

Tada uostamiesčio Savivaldybė kreipėsi į Apylinkės teismą ir pareikalavo, kad J. Liaučius iš buto būtų iškeldintas. Teismas šį prašymą patenkino praėjusių metų lapkritį.

Beje, už šio buto rajone nuomą J. Liaučius per mėnesį moka tik 166 litus. Rinkos kaina – kelis kartus didesnė.

Po vakarykščio teismo sprendimo Klaipėdos vicemeras Vidmantas Plečkaitis sakė, jog gavus teisėjų nutartį bus kreiptasi į J. Liaučių ir paprašyta kuo greičiau atlaisvinti butą.

„Jei geranoriškai susitarti nepavyks, būsime priversti kreiptis į antstolius dėl J. Liaučiaus iškeldinimo iš buto”, – žadėjo jis, turėdamas omenyje ir sunkią miesto padėtį – šiuo metu tarnybinių butų Klaipėdoje laukia apie 15 žmonių – Savivaldybės darbuotojai bei į pajūrį dirbti atvykę medikai.

J. Liaučius Klaipėdos apygardos teismo nutartį dar gali skųsti kasacine tvarka Aukščiausiajam teismui. Ar tai darys, buvęs Valstybės kontrolierius nekomentavo. „Nenoriu bendrauti su žiniasklaida. Tai mano teisė”, – po teismo posėdžio pareiškė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.