Kompiuteris ir rajono gyventojams jau nebebus stebuklas

Panevėžio rajone atlikta gyventojų apklausa parodė, jog apie kompiuterius visiškai nieko nenutuokia kone pusė suaugusių žmonių, o kita apklaustųjų dalis šioje srityje susigaudo labai menkai. Tačiau netrukus situacija gali pasikeisti – Savivaldybės administracijos parengtam projektui ugdyti rajono gyventojų kompiuterinį raštingumą Briuselis skyrė beveik ketvirtį milijono litų.
Panevėžio rajone padaugės žmonių, mokančių naudotis ir dirbti kompiuteriais. Net 220 gyventojų netrukus pradės lankyti kompiuterinio raštingumo mokymo kursus, kurių organizatorė – rajono Savivaldybė.

Suteikti galimybę kaimų ir miestelių žmonėms daugiau išmanyti apie šiuolaikines informacines technologijas rajono valdžiai leido finansinė Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama. Savivaldybės administracijos parengtam projektui ugdyti rajono gyventojų kompiuterinį raštingumą Briuselis skyrė beveik 240 tūkstančių litų.

Nieko neišmanančiųjų – kone pusė

Savivaldybės Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vedėjos Ramintos Butėnaitės teigimu, prieš imdamasi šio projekto Savivaldybė atliko daugiau kaip 300 rajono gyventojų apklausą. Joje paaiškėjo, kad net 42 procentai kaimiečių nieko nenutuokia apie kompiuterius, dar tiek pat – labai menkai.

„Apklausdami gyventojus domėjomės, kokių žmonių daugiausia tarp norinčiųjų išmokti naudotis kompiuteriu. Sužinojome, kad kompiuterinio raštingumo kursus mieliausiai lankytų valstybinių ir privačių įmonių darbuotojai, ūkininkai. Atsiradusios progos pasimokyti taip pat nepraleistų ir 15 procentų bedarbių”, – PB sakė R.Butėnaitė.

Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vedėjos teigimu, kompiuterinio raštingumo kursai, kuriems rengti gauta lėšų iš Europos Sąjungos, bus organizuojami ne Panevėžyje, o kuo arčiau būsimų jų klausytojų gyvenamosios vietos.

Ne pirmas projektas

Paklausta, kaip elgsis kursų rengėjai, jei išmokti naudotis kompiuteriu suplūs gerokai daugiau žmonių nei numatyta priimti, R.Butėnaitė sakė, kad tokiu atveju Savivaldybė turės galvoti apie naujas Europos Sąjungos finansuojamas programas.

Rajono gyventojų kompiuteriniam raštingumui ugdyti skirtas projektas – ne pirmoji Savivaldybės iniciatyva didinti žmonių kompetenciją informacinių technologijų srityje.

Prieš dvejus metus kompiuterių kursus išėjo ir Savivaldybės administracijos darbuotojai. Lėšų šiam projektui taip pat buvo gauta iš Europos Sąjungos – panevėžiečius tąsyk pasiekė 300 tūkstančiai litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.