Nakties detektyvas Vilijampolės bendrovėje

Vakar naktį užbėgta už akių stambiai vagystei Raudondvario plente įsikūrusios UAB „Metga” (metalo ir gumos gaminiai) teritorijoje.

Apie trečią nakties bendrovės teritorijoje budėjęs sargas išgirdo, kaip pokši laužomų saugomų pastatų spynų metalas.

Iškvietus policiją, pirmiausiai konstatuota, kad įsilaužta į administracijos pastatą. Iš jo betoniniu koridoriumi, jungiančiu du pastatus, vagys pateko į gamybinį pastatą.

Paaiškėjo, kad jų tikslu buvo antrajame gamybinio pastato aukšte patalpas nuomojančios AB „Gilės medis” turtas. Įsilaužus į baldininkų nuomojamas patalpas, beveik visa nepigi jų įranga (elektriniai pjūklai, šlifavimo bei obliavimo įrankiai ir pan.) jau buvo spėti sukrauti į dvi dėžes. Tebuvo likę šį penkiaženklės vertės grobį išnešti.

Tačiau vagims dar parūpo ir pačios „Metgos” sandėlyje laikomos įvairių įrenginių detalės bei guoliai.

Kilus įtarimui, kad ilgapirščiai gali slėptis nemažoje bendrovės teritorijoje, įvykio vieton iškviestas Patrulių rinktinės ekipažas su tarnybiniu šuniu.

Vakar naktį kartu su patruliais budėjo tarnybinis rotveileris, vardu Runas. Jis nuvedė pareigūnus į rūsį, esantį po gamybiniu pastatu.

Netrukus iš po laiptų vienas paskui kitą ištraukti du nišoje tarp vamzdžių bandę slėptis asmenys. Kadangi suaugusiam žmogui buvo sunku įlįsti šios nišos vidun, įtariamuosius nepavykusia vagyste už kojų ištraukė Runas.

Sulaikytieji prisistatė ne per toliausiai – „Kryžkelės” daugiabučiuose gyvenančiais kaimynais: septyniolikmečiu Žygimantu A. ir šešiolikmečiu Edgaru V. Vienas teigė esąs Veršvų vidurinės mokyklos devintokas. Kitas – V.Kudirkos vidurinės mokyklos dešimtokas.

Tačiau vėliau paaiškėjo, kad vienas ilgapirščių iš baimės apsimelavo. Kur jis gyvena ir mokosi, tikslinta vakar iki pavakarės.

Pavyko rasti ir nepilnamečių atsineštą nusikaltimo įrankį – reples metalui karpyti.

UAB „Metga” komercijos direktorius Donatas Šeputis vakar dienraščiui teigė, kad nakties įsibrovėliai sugadino jų bendrovės turto už pusantro tūkstančio litų. Tiek įvertintos sulaužytos spynos ir durys. D.Šepučio duomenimis, vagys pateko į bendrovės teritoriją per kaimyninę sargų nesaugomą UAB „Oida”. Pastarąją nuo „Metgos” valdų skiria beveik dviejų metrų tvora. Ilgapirščiai ją sėkmingai įveikė.

Kita pareigūnų versija, kad su planuota vagyste galėjo būti susiję ir „Metgos” darbuotojai, D.Šeputis nelabai norėjo tikėti. Pašnekovo patikinimu, bent jau nė vienas iš sulaikytųjų nėra jų bendrovės darbuotojų atžalos.

Septyniolikmetis Žygimantas A. jau buvęs vietinio Santakos policijos komisariato pareigūnų akiratyje. Jis figūravo vienoje baudžiamųjų bylų, kuri taip ir nepasiekė teismo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.