Svarstė neapmokestinamąsias pajamas

Darbo partijos frakcijos seniūnė Loreta Graužinienė ir Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Jonas Lionginas siūlo nuo šių metų liepos 1-osios šimtu litų – iki 390 litų – padidinti neapmokestinamąsias pajamas.

Seimas antradienį po pateikimo pritarė tai numatančioms Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisoms ir paprašė Vyriausybės išvados šiuo klausimu.

Jeigu Seimas pataisoms pritartų, biudžeto pajamos šiemet sumažėtų maždaug 200 mln. litų.

Nuo 2003 metų neapmokestinamųjų pajamų dydis yra 290 litų.

Pataisomis kartu siūloma didinti ir gyventojams taikomus individualius neapmokestinamųjų pajamų dydžius.

Pirmos grupės invalidams nuo liepos 1-osios siūloma neapmokestinamųjų pajamų dydį padidinti nuo 430 litų iki 550 litų, o antros grupės invalidams – nuo 380 iki 490 litų.

Asmenims, auginantiems tris ir daugiau vaikų ar įvaikių iki 18 metų, taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose, neapmokestinamąsias pajamas siūloma padidinti nuo 430 litų iki 550 litų, o už ketvirtą ir kiekvieną paskesnį vaiką jas didinti ne 46, kaip dabar, o 60 litų.

Motinai arba tėvui, vieniems auginantiems vieną vaiką, neapmokestinamąsias pajamas vietoj dabar esančių 335 litų siūloma nustatyti 440 litus, o už antrą ir kiekvieną paskesnį vaiką šias pajamas didinti ne po 53 litus, kaip yra dabar, o po 70 litų.

Ūkininkams, kurių pajamos iš realizuotos žemės ūkio produkcijos per metus sudaro daugiau kaip 50 proc. visų pajamų, neapmokestinamąjį minimumą siūloma padidinti nuo 330 litų iki 430 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.