Prezidentas kartu su Belgijos karaliumi lankėsi Vilniaus universitete

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus ir Belgijos karalius Albertas II-asis apsilankė Vilniaus universitete. Belgijos monarchų porą Lietuvoje lydintys šešių Belgijos universitetų (Briuselio laisvųjų universitetų ULB ir VUB, Gento, Liuveno, Antverpeno, Lježo) rektoriai ir vienuolika profesorių kartu su Lietuvos akademinės bendruomenės atstovais diskutavo apie Bolonijos procesą, aptarė mokslinius pasiekimus onkologijos, branduolio tyrimų, socialinių ir humanitarinių mokslų srityse.

Mažojoje auloje buvo pasirašyta sutartis su dviem Briuselio laisvaisiais universitetais – ULB (valoniškuoju) ir VUB (flamandiškuoju). Studijos prancūziškame valonų ULB universitete vykdomos prancūzų kalba, o laisvasis Briuselio VUB universitetas kviečia studijuoti flamandų, prancūzų ir anglų kalbomis.

Šiandien Belgijos karalius Albertas II-asis susitiks su Lietuvoje gyvenančia belgų bendruomene, dalyvaus verslo forume.

Belgijos monarchas taip pat apžiūrės sostinės senamiestį – Arkikatedrą Baziliką, Gedimino pilį, šv.Onos bažnyčią ir Aušros vartus.

Rytoj, paskutiniąją vizito dieną, karalius Albertas II-asis ir karalienė Paola apsilankys Trakuose, iš kurių išvyks į Kauną. Po pasitikimo ceremonijos Kauno rotušėje ir pietų Belgijos karalius apsilankys Kauno technologijos universitete, o karalienė – M.K.Čiurlionio muziejuje. Vėliau jie kartu apžiūrės Pažaislio vienuolyną ir Prisikėlimo bažnyčią.

Trakuose ir Kaune Belgijos monarchus lydės prezidentas V.Adamkus su žmona.

Iš Kauno karalius ir karalienė išskris į Briuselį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.