Be automobilio turėtų likti ir šuo

Seimo Teisės departamento direktorius Kęstutis Virketis turės sukti galvą, kaip vežioti į užmiestį savo šunį pasivaikščioti.

Seimo automobilį iš keturkojo užsimojo atimti tarnybinių privilegijų skandalo išgąsdinti parlamento automobilių ūkio vadovai.

Valdininkai jau pasiryžę atsisakyti ir tų 300 litų, kuriuos K.Virketis teigė kiekvieną mėnesį mokėjęs už jo šunį vežiojusio Seimo automobilio nuomą.

Automobilių ūkio direktorius Jurgis Šiaudkulis, nors ir nenoriai, pasiryžo atsisakyti kelių papildomų šio padalinio uždarbio šaltinių.

Seimo nariai ir kanceliarijos darbuotojai nebegalės savo reikmėms nuomotis valdiško transporto, parlamento garaže plauti ir remontuoti savo automobilių.

Tarnybinių automobilių vienkartinėms kelionėms taip pat nebegalės užsisakyti žemesnį nei kanceliarijos padalinių vadovų rangą turintys valdininkai.

Taip pat iš kai kurių kanceliarijos valdininkų bus atimtos jiems asmeniškai skirtos tarnybinės mašinos.

Tuo tarpu Seimo ir kanceliarijos vadovai dar neatskleidė, ar pasitenkins šia kosmetine automobilių ūkio pertvarka.

Grėsmės debesys kol kas kaupiasi tik virš Seimo virtuvėje dirbančios valstybės įmonės „Greminta” – parlamento kancleris Arvydas Kregždė pareiškė, jog kanceliarija skelbs parlamentarų maitinimo paslaugų konkursą.

Uždarbio atsisakyti sunku

„Mes per metus uždirbame apie 100 tūkstančių litų iš to, kad Seimo nariams, kanceliarijos darbuotojams, kitų įstaigų valdininkams plauname ir remontuojame jų mašinas.

Seimo vadovybė mano, kad šitų pinigų nebereikia. Ką gi, atsisakysime”, – pirmadienį kalbėdamas su „Lietuvos rytu” dūsavo J.Šiaudkulis.

Kai kurie politikai „Lietuvos rytui” teigė, jog automobilių ūkis užsiima ir platesne komercine veikla – superka naudotas arba sugedusias mašinas iš Vakarų Europos šalių, jas suremontuoja ir po to pardavinėja.

Tačiau J.Šiaudkulis tai neigė: „Gal mus supainiojo su Vyriausybės automobilių ūkiu, kuris, kiek prisimenu, kažkada užsiėmė tokia veikla”.

Anot valdininko, tokia auka bus skausminga ne tiktai automobilių ūkiui, bet ir čia automobilius plovusiems ir remontavusiems politikams bei valdininkams.

J.Šiaudkulio tvirtinimu, parlamento automobilių ūkis nebenuomos automobilių asmeninėms valdininkų ir politikų reikmėms.

„Padarysime dalinių nuolaidų – paliksime galimybę nuomotis automobilius europarlamentarams ar galimybę vienam kartui išsinuomoti mašiną, jei yra koks nors būtinas atvejis”, – kalbėjo autoūkio direktorius.

Galėjo užsisakyti kiekvienas

J.Šiaudkulis vakar „Lietuvos rytui” pripažino, jog iki šiol tarnybiniais automobiliais, kurių garaže yra apie 80, tiek politikai, tiek valdininkai galėjo važinėti kone kiek nori ir kada nori.

„Jei Seimo narys užsisakydavo automobilį – iš savo frakcijos ar komiteto limitų – jis turėdavo nurodyti kelionės tikslą. Tačiau tas tikslas visada būdavo parašomas, švelniai tariant, labai abstrakčiai. Taip, būdavo užsakymų ir vėlų vakarą, ir naktį”, – kalbėjo direktorius.

Be to, automobilį užsisakyti iki šiol galėjo kone kiekvienas, net ir žemiausio rango kanceliarijos valdininkas. Kai kurie jų net turi asmeniškai jiems skirtus tarnybinius automobilius.

J.Šiaudkulis patvirtino, kad tarp keliolikos tokią privilegiją turinčių valdininkų yra ne tiktai visas kanceliarijos elitas – Seimo pirmininko sekretoriato vadovė Rima Pumputienė, K.Virketis, pats kancleris A.Kregždė, transporto, tarptautinių ryšių skyrių, Bendrųjų reikalų departamento, Finansų departamento vadovai.

Tarnybinė mašina skirta net Seimo I rūmų komendantui ir kai kuriems Bendrųjų reikalų departamento darbuotojams.

Viršininkai liks ratuoti

Nuo šiol turėtų būti pateikti aiškesni automobilio užsakymo tikslai, juos galės užsisakyti ne žemesnio kaip kanceliarijos padalinių vadovų rango valdininkai.

Tačiau Seimo automobilių ūkio vadovas vis dėlto nenorėjo nuskriausti didžiausių viršininkų.

J.Šiaudkulis aiškino, jog asmeninis automobilis reikalingas Teisės departamento vadovui, nes vežiojami ir įvairūs specialistai bei konsultantai. Pavyzdžiui, Finansų departamento vadovė vežioja į banką dideles grynųjų pinigų sumas, o transporto skyriaus vadovams reikia dažnai išvykti į įvairių eismo įvykių vietas.

Tarnybinio automobilio greičiausiai neteksiančio I rūmų komendanto poreikiai, pasak J.Šiaudkulio, buvo ne tokie svarbūs – jis šiuo automobiliu į įvairius renginius vežiodavo gėlių puokštes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.