Medikų paliktas benamis mirtį rado pas policininkus

Uostamiesčio 2-ajame policijos komisariate miręs nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis vyras tapo galvosūkiu medikams.

Užvakar, apie 19.20 val., Greitosios medicinos pagalbos (GMP) stotyje užfiksuotas praeivių skambutis, jog Liepų gatvės pradžioje guli benamis. Atvykę medikai nustatė, jog nėra preteksto žmogų gabenti į ligoninę, tad benamis paliktas gatvėje.

Praeivių skambučiai nesiliovė, tačiau GMP ekipažas antrą kartą į Liepų gatvę nebevažiavo.

Tada benamiu pasirūpino policininkai – apie 20.45 val. vyriškis pargabentas į 2-ąjį PK bei uždarytas į laikinojo sulaikymo kambarį. Pasak pareigūnų, tai padaryta rūpinantis jo išblaivinimu bei socialine pagalba.

Tačiau naktį, apie 3.20 val., budėtojai pastebėjo, jog žmogus nebekvėpuoja. Iškviesti GMP darbuotojai konstatavo, jog jis miręs.

„Kai mes jį gatvėje apžiūrėjom pirmą kartą, mūsų pagalbos jam nereikėjo. Išorinių smurto žymių nebuvo rasta, kraujospūdis buvo normalus, jis buvo sąmoningas. Nežinau, ką mūsų darbuotojai turėjo užrašyti į siuntimo lapą, jei būtų vežę jį į ligoninę”, – vakar „Vakarų ekspresui” tvirtino GMP stoties vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis.

Pasak jo, tuo metu benamiui reikėję tik išblaivinimo. Tačiau išgirdęs, jog, pirminiais ekspertų duomenimis, vyras mirė dėl apsinuodijimo alkoholiu, R. Juodviršis pareiškė, jog per aštuonias valandas, praėjusias nuo apžiūros iki jo mirties, galėjo daug kas pasikeisti.

„Jei būtų kilę bent mažiausių įtarimų, būtume šiam žmogui padėję. Ar mūsų darbuotojai padarė klaidų, paaiškės, kai sulauksime teismo medicinos ekspertų išvadų”, – akcentavo vadovas.

Šiomis dienomis tai buvo ne vienintelio benamio mirtis Klaipėdoje. Savaitgalį prie Klaipėdos ligoninės tvoros rastas 43 metų Egidijaus K. kūnas.

Prieš dieną į šią ligoninę jis buvo atvežtas iš Žardininkų gatvės. Sutvarsčius kaktos žaizdą, neblaivus vyriškis buvo išleistas gydytis namo.

Medikai tvirtina, jog pacientas išsitraukė butelį alaus bei gurkšnodamas pasuko autobusų stotelės link. Anot ligoninės vyriausiojo gydytojo Vinso Janušonio, nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis vyriškis slankiojęs aplink ligoninę.

Pirminiais duomenimis, Egidijus K. miręs nuo sušalimo, tad medikų kaltės čia nėra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.