Žiema atsisveikino audra ir perkūnija

Baigiantis pirmam pavasario mėnesiui žiema netikėtai parodė savo jėgą.

Sekmadienį apie 19 val. staiga sutemo, pakilo vėjas ir prasidėjo smarki pūga. Kaip tik tuo metu dangų perskrodė žaibas, o iš paskos – trinktelėjo perkūnija. Pasak liudytojų, perkūnas sekė žaibą be jokios pertraukos. Tokį reiškinį matė Vilniaus, Panevėžio, Utenos, Alytaus rajonų gyventojai.

Vilnių audra užklupo apie 20 val. – smarkiai pustė, pūtė žvarbus vėjas, žaibavo, griaudė. Miesto tvarkymo tarnybos vakar LŽ sakė, kad audra nuostolių sostinėje nepadarė, tačiau maždaug pusvalandį mieste buvo beveik paralyžiuotas visuomeninis transportas. Troleibusai sustojo, nes taip pustė, jog kelio nebuvo matyti net žingsnis į priekį. Laukti pūgos pabaigos teko ir lengvųjų automobilių vairuotojams.

Daugiausia nuostolių patyrė Rytų skirstomieji tinklai (RST). Kaip LŽ sakė RST dispečerinio centro grupės vadovas Ervinas Pareigis, Vilniaus, Panevėžio, Utenos ir Alytaus regionuose sekmadienio vakarą užfiksuotas 91 gedimas, neveikė apie 800 pastočių. Vien Vilniuje dėl pūgos, stipraus vėjo ir perkūnijos užfiksuota 17 vidutinės įtampos tinklo gedimų (neveikė 71 pastotė), elektros tiekimas buvo nutrūkęs 4000 vartotojų – daugiausia Karoliniškėse, Lazdynuose, Šeškinėje, Naujamiestyje, Liepkalnyje. Atstatyti elektros tiekimą prireikė dviejų valandų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.