LNK „Paskutinė instancija” daugiau dėmesio skirs laidos atgarsiams

„Na, ir kas po to?” – į tokį klausimą atsakys naujoji žurnalistinių tyrimų laidos „Paskutinė instancija” rubrika. Nuo kito sekmadienio Rūtos Grinevičiūtės kuriama tiriamosios žurnalistikos laida „Paskutinė instancija” turės naują penkių minučių rubriką „Atgarsiai”, kuri pasakos, kas vyko po vieno ar kito laidos atlikto tyrimo.

„Paskutinė instancija” pastaruoju metu iškėlė nemažai skandalingų istorijų, kurių atgarsiais „maitinasi” kitos laidos. Todėl nusprendėme pailginti savąją ir pasiūlyti žiūrovams iš pirmų lūpų išgirsti, kaip veiksmas rutuliojosi toliau. Pavyzdžiui, ar po temos apie žmones, kurie gyvena ne pagal atlyginimą, Vilniaus vicemeras Algimantas Vakarinas įsikraustė į naują kotedžą? Koks konservatorių lyderio Andriaus Kubiliaus uošvės vadovautos organizacijos turtų likimas? Ar žemgrobiams pavyks privatizuoti saugomas teritorijas?”, – temas, kurios sulaukė didelio atgarsio tarp žiūrovų, įvardijo laidos autorė Rūta Grinevičiūtė.

Po „Paskutinės instancijos” atliktų žurnalistinių tyrimų prokuratūra, gindama viešą interesą, iškėlė bylą dėl A. Kubiliaus uošvės vadovautos organizacijos turtų švaistymo, Klaipėdos apskrities savivaldybė neleido plėstis Rusijos oligarcho finansuojamai chemijos pramonei, žemgrobiai pralošė Konstituciniame teisme bylą dėl savo žemių atkėlimo į saugomas teritorijas ir t.t.

Praėjusį sekmadienį laida paskelbė akciją – paprašė žiūrovų informuoti, jei pastebės, kad perlenkiama lazda kovojant su paukščių gripu Lietuvoje. „Padarėme tyrimą ir paaiškėjo, kad ši keliama isterija – ir žmonių kvailinimas, nes po visu tuo slepiasi tam tikri verslo interesai. Todėl pakvietėme žmones nepasiduoti šiai panikai ir gintis nuo kvailysčių. Viena naujosios rubrikos temų bus „Kas naujo paukščių gripo fronte”, – pasakojo R. Grinevičiūtė.

„Paskutinė instancija” su naująja rubrika „Atgarsiai” – nuo kovo 26-osios, LNK sekmadieniais 19.35 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.