„Premier” lygoje – netikėta „Chelsea” nesėkmė

Sekmadienį Anglijos „Premier” lygoje buvo sužaisti dar du 30-ojo turo susitikimai. Nors po jų lyderis nė negalėjo pasikeisti, atgimė šiokia tokia intriga dėl pirmosios vietos, mat Londono „Chelsea” netikėtai pralaimėjo, o artimiausi persekiotojai šiame ture sugebėjo iškovoti pergales.

Šiandien „Chelsea” nelauktai Londono derbyje pripažino „Fulham” ekipos pranašumą rezultatu 1-0 ir įkrito į savotišką duobę po nesėkmės UEFA Čempionų lygos aštunfinalyje. Nors šio mačo pirmame kėlinyje aiškios persvaros nei vienai komandai nepavyko įgyti, kur kas daugiau ir realesnių progų pasižymėti turėjo būtent „Fulham” ir vieną jų išnaudojo – 17 minutę Luisas Boa Morte iš kairės baudos aikštelės pusės pasiuntė kamuolį į vartus. Tuo tarpu „Chelsea” per visą kėlinį sukūrė vos vieną pavojingesnę progą, tačiau Damieno Duffo smūgį iš 15 metrų atrėmė vartininkas.

Antrajame kėlinyje, po į virpstą atsimušusio „Fulham” baudos smūgio, „Chelsea” perėmė iniciatyvą ir sugebėjo pelnyti įvartį – prasiveržęs Didier Drogba pasinaudojo vartininko klaida bei pasiuntė kamuolį į tinklą. Nepaisant to, įvartis buvo neįskaitytas, nes puolėjas, stabdydamas kamuolį, aiškiai sužaidė ranka. Svečiai toliau bandė atakuoti, tačiau jų pastangos buvo bevaisės ir pergalę šventę pakiliai žaidusi „Fulham” ekipa. Beje, mačą „Chelsea” baigė dešimtyje, nes paskutinę pridėto laiko minutę gynėjas Williamas Gallas grubiai sustabdė varžovą ir sukėlė abiejų klubų futbolininkų apsistumdymą.

Po šios nesėkmės „Chelsea” pranašumas prieš artimiausius konkurentus sumažėjo iki 12 taškų. Tiesa, antroje vietoje esantis „Man Utd” klubas dar turi rungtynes atsargoje. Tuo tarpu trys neplanuoti taškai „Fulham” komandai padėjo pakilti į pakankamai saugią 14 vietą.

Kitame mače „Liverpool” jau antrą kartą iš eilės įrodo, jog gali mušti įvarčius. Prieš keletą dienų 5-1 sutriuškinę „Fulham”, šį kartą stipriausio Europos klubo karūną netrukus prarasiantis klubas 3-1 nugalėjo „Newcastle” ir taip pat išsaugojo šansus kovoti dėl antrosios vietos.

Pirmąjį įvartį Liverpulio ekipa pelnė jau 10 minutę, kai savo stiliumi – galva po perdavimo iš krašto – pasižymėjo Peteris Crouchas. Dar po 25 minučių tas pats P.Crouchas tiksliai perdavė kamuolį S.Gerrardui, kuris pelnė antrą įvartį. Tiesa, dar prieš pertrauką šeimininkams pavyko rezultatą sušvelninti – galva įvartį pelnė Shola Ameobi.

Nepaisant to, atrojo kėlinio pradžioje kone visos „Newcastle” viltys buvo sužlugdytos, kai savo žaidimo nerandantis Jeanas Alainas Boumsongas už grubų žaidimą baudos aikštelėje buvo išvarytas iš aikštės. Nuo 11 metrų žymos sėkmingai smūgiavo Djibrilis Cisse ir taip užtvirtino „Liverpool” pergalę.

Sekmadienio rezultatai:

„Fulham” 1 – 0 „Chelsea”

17` [1 – 0] Luis Boa Morte

93` iš aikštės pašalintas William Gallas („Chelsea”)

„Newcastle” 1 – 3 „Liverpool”

10` [0 – 1] Peter Crouch

35` [0 – 2] Steven Gerrard

41` [1 – 2] Shola Ameobi

52` [1 – 3] Djibril Cisse

51` iš aištės pašalintas Jean Alain Boumsong („Newcastle”)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.