Panevėžio prokurorai – prieš Kolumbijos narkomafiją

Panevėžyje susekti įtariamieji, įsipainioję į tarptautinį narkomafijos verslą

Panevėžio teisėsaugininkai mano nutvėrę siūlo galą pasaulinio masto narkotikų kontrabandos bei pinigų plovimo sistemoje, kurioje pagrindinis vaidmuo tenka Kolumbijos narkomafijai. Panevėžio prokurorams drauge su kolegomis iš Ekvadoro keletą mėnesių atliekant ikiteisminį tyrimą, įtarimai dėl minėtų nusikaltimų pareikšti dešimtims mūsų šalies piliečių, keletas įtariamųjų suimta.

Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas bei Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus vyriausiasis prokuroras Gintaras Malčiauskas teigė, kad pirmieji pinigų plovimu susidomėjo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Panevėžio apskrities skyriaus pareigūnai. Jų dėmesį patraukė tai, kad iš įvairių šalies bankų greitojo pinigų pervedimo principu į Ekvadorą tam pačiam gavėjui buvo pervedamos palyginti mažos sumos (nuo 1 tūkst. iki 5 tūkst. dolerių). Įtarimą sukėlė ir tas faktas, kad pinigus pervesdavo mažas pajamas gaunantys žmonės – studentai ir bedarbiai. Jau yra nustatyta kelios dešimtys pinigus pervedusių žmonių. Malčiausko teigimu, negalutiniais duomenimis, iš Lietuvos į Ekvadorą pervesta apie 2,5 mln. dolerių.

Pasak Malčiausko, bemaž tuo pačiu metu kaip ir Lietuvos pareigūnai, į Ekvadorą iš Lietuvos pervestais pinigais susidomėjo ir Ekvadoro teisėsaugininkai, tiriantys narkomafijos verslo gijas. Ekvadoro pareigūnams kilo įtarimų, kad į tai įpainioti jų šalyje gyvenantys lietuviai. Buvo iškelta versija, kad pinigai iš Lietuvos plaukė nusikalstamai veiklai – kokaino kontrabandai. Pinigai į Ekvadorą, kaip manoma, tam pačiam tikslui, buvo pervedami ir iš
kaimyninių šalių – Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos.

Malčiausko teigimu, visi organizuotu pinigų plovimu ir narkotikų kontrabanda įtariami Lietuvoje gyventojai bei Ekvadore gyvenantys lietuviai – jaunesni nei 25 metų, mokantys po porą kalbų. Tarp įtariamųjų yra ir merginų, nemažai studentų. Nė vienas jų policijai nebuvo žinomas.

Nuotraukoje: Gintaras Malčiauskas vadovauja ikitiesminiam tyrimui, susijusiam su tarptautinio masto narkotikų verslu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.