Europos jaunimas diskutuos apie gyvenimą be tabako

Šiandien pradedama akcija „Jaunimas už gyvenimą be tabako?”, kurios metu aštuoniuose Lietuvos miestuose šalies jaunimas bus kviečiamas diskutuoti ir drąsiai išsakyti savo nuomonę apie tabaką ir jo keliamas problemas. Šią akciją koordinuoja „Europos jaunimo forumas” (EYF) visose Europos Sąjungos šalyse. Akcijos tikslas – Europos jaunimo manifestas dėl rūkymo, kurį numatoma paskelbti Briuselyje, gegužės 31-ąją, t.y. Pasaulinę dieną be tabako.

2005-aisiais metais Europos Komisija oficialiai pakvietė Europos Sąjungos jaunimą aiškiai išreikšti savo nuomonę apie tabaką. Kiekvienoje ES šalyje po keletą jaunimo organizacijų apsiėmė įgyvendinti šį projektą. Lietuvoje jį vykdo Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT), YFU Lietuva (Youth For Understanding, tarptautiniai moksleiviu mainai) ir Lietuvos medicinos studentų asociacija (LIMSA). Projekto globėjas – LR Sveikatos apsaugos ministras Žilvinas Padaiga.

Nuo šio penktadienio iki balandžio vidurio, bus važiuojama į 8 Lietuvos miestus ir juose organizuojamos diskusijos apie tabaką. Šių miestų savivaldybės ir merai mielai prisideda prie šio projekto ir visokeriopai jį palaiko. Vietinis jaunimas bus kviečiamas išsakyti savo nuomonę apie rūkymą, jo žalą, apie cigaretes, pypkes bei kitus su tabaku susijusius klausimus. Taip pat jau veikia interneto svetainė www.jaunimasbetabako.lt, kurioje visi norintys gali pareikšti savo nuomonę interaktyviame forume.
Balandžio pabaigoje, Vilniuje įvyks baigiamasis akcijos renginys, kurio metu, abibendrinus vykusias diskusijas ir gautą informacją, bus sukurtas Lietuvos jaunimo manifestas dėl rūkymo ir jo prevencijos. Šio renginio metu manifestas bus pristatytas visuomenei ir sprendimų priėmėjams.
„Ši akcija – tai ne pirmas kartas, kai Lietuvos jaunimo organizacijos išreiškia susirūpinimą rūkymo problema. Praėjusių metų lapkričio mėnesį, LiJOT paskelbė rezoliuciją, kurioje valdžios atstovai raginami aktyviau spręsti rūkymo viešose vietose problemą, o šį trečiadienį su Sveikatos apsaugos ministru Žilvinu Padaiga aptarėme kreipimąsi į Seimą dėl rūkymo žalos”, – sako šią akciją koordinuojančios Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Miroslavas Monkevičius.

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba kviečia į diskusijas aštuoniuose Lietuvos miestuose:

Radviliškyje ir Mažeikiuose (kovo 17 ir 18 d.);
Tauragėje ir Klaipėdoje (kovo 24 ir 25 d.);
Alytuje ir Marijampolėje (kovo 31 d. ir balandžio 1 d.);
Utenoje ir Rokiškyje (balandžio 7 ir 8 d.).

Kviečiame pasirinkti arčiausiai esantį miestą, užsiregistruoti ir atvažiuoti išsakyti savo nuomonės!

Registracija el.paštu lijot@lijot.lt, telefonu/faksu 8 (5) 279 10 14

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.