Paroda „Baldai 2006” akcentuos dizaino reikšmę

Kovo 23-26 d. Lietuvos parodų centre LITEXPO vyksiančioje didžiausioje Baltijos šalyse įvairios paskirties baldų, naujų baldų dizaino idėjų parodoje „Baldai 2006” daugiausia dėmesio bus skiriama dizainui – renginiai šia tema pasklis po visą Vilniaus miestą.

Anot Lietuvos parodų centro LITEXPO direktoriaus pavaduotojos Kristinos Pladienės, dėl skirtingų požiūrių į kūrybos ir gamybos procesą baldų gamintojų ir dizainerių dialogas dažnai nėra efektyvus, todėl tikimasi, kad ši paroda tiek specialistams, tiek visuomenei tinkamai pademonstruos dizaino, kaip vieno iš pagrindinių gaminio ar paslaugos vertės formuotojų, reikšmę ir tuo pačiu prisidės prie dizaino kultūros vystymo mūsų šalyje.

Vienas iš reikšmingiausių ir didžiausių parodos „Baldai 2006” renginių – pirmą kartą Lietuvoje rengiama tarptautinė konferencija „Dizainas kaip sprendimas”. Dvi dienas truksiančiame renginyje pranešimus skaitys ne tik Lietuvos dizaino specialistai, bet ir svečiai iš užsienio: Italijos dizaino asociacijos prezidentas Stefano Salvi, Čekijos dizaino centro vadovas Milan Kabat, Vokietijos organizacijos, kovojančios su autorių ir kompanijų teisių pažeidimais, „Aktion Plagiarius” atstovė Christine Lacroix, dizaino profesorius iš Vokietijos Volker Albus, Estijos dizainerių asociacijos valdybos pirmininkė Ilona Gurjanova.

Pirmą kartą kartu su paroda rengiama ir „Centras.Dizaino savaitė”. Prasidėjusi kovo 20 d. naujų gaminių pristatymais Vilniaus specializuotose parduotuvėse, salonuose, meno galerijose, „Centras.Dizaino savaitė” po trijų dienų persikels į parodą „Baldai”, kur vyks pagrindiniai renginiai. Kaip viena iš „Centras.Dizaino savaitės” dalių, parodoje bus surengta nekomercinio pobūdžio ekspozicija „Centras.Dizaino šou”. Ekspoziciją sudarys trys parodos: „Materija+Forma”, kurioje, naudojant dizainerių sukurtus darbus, bus pristatytos baldinių medžiagų naujienos, „Neformate”, kurios tema – „nacionaliai sėdėjimo ypatumai”, „Trendy”, kurioje netradicinį požiūrį į interjero elementus demonstruos mados dizaineriai, tekstilininkai, keramikai.

Jau 5-ąjį kartą parodoje bus surengtas ir autorinių baldų dizaino konkursas, kuriame kasmet dalyvauja 20-30 profesionalių dizainerių, architektų, studentų.

Šiemet daugiau kaip 9 tūkst kv. m. ploto užimančioje parodoje naujausias baldų kolekcijas, baldines medžiagas ir furnitūrą, dizaino sprendimus pristatys per 170 kompanijų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Moldovos, Rumunijos.

Pirmą kartą parodoje dalyvaus Italijos baldų gamintojų konsorciumas „Consorzio Nuovi Mercati” bei Moldovos ir Rumunijos baldų gamintojų koncernas „Moldacom”. Nors užsienio šalių baldų gamintojų ir prekiautojų ekspozicijos plečiasi, tačiau aktyviausia parodos dalyvių dalis tebelieka Lietuvos baldų gamintojai ir dizaineriai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.