Prieš remontą – pas dizainerį

Interjero dizaineriai rūpinasi ne tik restoranų ir biurų, bet ir privačių būstų jaukumu.

Nors dažniausiai klaipėdiečiai šiems specialistams patiki sukurti naujos kavinės ar administracinių patalpų interjerą, dizaineriai pripažįsta, kad daugėja norinčiųjų jų paslaugomis pasinaudoti ir kuriant namo ar buto įvaizdį.

Dizainerės Ramunės Andrijauskaitės teigimu, klaipėdiečiai su specialistais paprastai konsultuojasi nusipirkę naujos statybos būstą.

R.Andrijauskaitė sakė, kad, palyginus su apdailos medžiagų kaina, dizainerių įkainiai nėra dideli. „Kaina priklauso nuo poreikių. Visas interjero sukūrimas apmokamas vienaip, konsultacijos dėl baldų gobeleno spalvos – kitaip. Vieni dizaineriai kainą skaičiuoja pagal patalpų plotą, kiti ima valandinį atlygį”, – aiškino interjero dizainerė.

Anot pašnekovės, labai populiari yra ir tokia paslauga, kai žmonės remontą daro savo nuožiūra, o dizainerį samdo tik paskutiniams potėpiams padaryti – parinkti smulkias interjero detales, paveikslus.

Nuodugniai kurti būsto interjerą susiruošusiems klaipėdiečiams dizainerė patarė su specialistais pasikonsultuoti dar prieš tai, kai bus pradėti remonto darbai. „Dizaineris turi pamatyti patalpas dar tada, kai nėra išvesti šakučių lizdai, laidai”, – sakė ji.

Konsultavimo procesas nėra lengvas. „Pirmiausiai reikia kurį laiką pabendrauti su klientu, kad perprastum, kokio stiliaus interjero jis nori. Neneigsiu, dizaineris privalo turėti ir psichologo įgūdžių”, – tikino R.Andrijauskaitė.

Reikalui esant, dizaineriai pataria, kokių firmų darbuotojus verta samdytis apdailos darbams atlikti. „Tik rekomenduojame, tačiau už rezultatą atsakyti nesiimame. Atsakome tik už savo darbą”, – teigė dizainerė.

Pasak R.Andrijauskaitės, klaipėdiečių skonis atitinka pasaulines interjero dizaino tendencijas – dažnai jie renkasi šiltus, kiek pasaldintus, klasikinius interjerus. „Būna ir labai įspūdingų. Šiuo metu itin populiaru derinti įvairius stilius. Kiek mažiau klaipėdiečius traukia antikvariniai daiktai, tačiau taip yra todėl, kad jų Lietuvoje vis dar nėra daug, o ir kainuoja jie nemažai”, – sakė interjero dizainerė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.