Antras incidentas Nidos pasienio kontrolės poste

Trečiadienio vakarą, 19 val. 9 min. per Nidos pasienio kontrolės punktą į Lietuvą iš Rusijos įvažiavo lengvasis automobilis „Mercedes Benz S 320”. Vyro vairuojamas automobilis nesustojo punkto teritorijoje ir nebuvo patikrintas Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) ir muitinės pareigūnų.
, o įvykio tyrimą perimti atsakingiems VSAT Štabo pareigūnams.
Turimais duomenimis, Nidos pasienio kontrolės punkte budėję Neringos užkardos pasieniečiai apie sprukusį automobilį nedelsdami informavo savo vadovybę, Neringos policijos komisariato budėtojus bei 9-ajame kilometre esantį Alksnynės kelio postą, kuriame yra renkamas ekologinis mokestis.
Nuvažiavusio automobilio pavymui tuoj pat išvyko Neringos užkardos pasieniečiai, prie senosios ir naujosios keltų perkėlų buvo išstatytos pasieniečių sargybos, abi perkėlas iš Klaipėdos pusės blokavo du policijos ekipažai.
Po pusvalandžio „Mercedes Benz” buvo sulaikytas Alksnynės kontrolės poste, kelyje Nida – Klaipėda.
Paaiškėjo, kad Lietuvoje registruotu automobiliu į Lietuvą neteisėtai buvo įvažiavę du Lietuvos ir du Suomijos piliečiai.
Automobilis ir juo važiavusi ketveriukė tą patį vakarą buvo pristatyti į VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės štabą.
Pirminiais duomenimis, apklausos metu vyrai tvirtino manę, kad, įvažiuojant į Europos Sąjungai priklausančią valstybę, jokia kontrolė nėra vykdoma.
Dėl neteisėto vykimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas, taip pat pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl Nidos pasienio kontrolės punkte budėjusių pasieniečių veiksmų.
Šiandien ryte VSAT vadas generolas Saulius Stripeika nurodė abu tyrimus perimti ir kontroliuoti VSAT centrinės įstaigos atsakingiems pareigūnams.
Pasieniečių vadovo įsakymu į Pakrančių apsaugos rinktinę šiandien ryte išvyko VSAT vado pavaduotojas – Štabo viršininkas pulkininkas Vaclovas Zabarauskas, kiti atsakingi pareigūnai, kurie vietoje aiškinsis įvykio aplinkybes.
Kol vyks tyrimas nuo pareigų nušalintas Neringos užkardos vadas kapitonas Leonardas Antanaitis bei VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Sienos apsaugos skyriaus viršininkas kapitonas Vytautas Sakevičius. Šis pareigūnas, beje, laikinai ėjo rinktinės Štabo viršininko pareigas.
S. Stripeika taip pat nurodė iš mokymosi atostogų atšaukti rinktinės Štabo viršininką pulkininką leitenantą Donatą Lengviną.
„Antras toks akibrokštas per dvi savaites leidžia manyti, kad tai, matyt, ne tik žemiausios grandies pasieniečių kvalifikacijos stokos klausimas. Silpna grandis gali būti ir tuos pareigūnus tiesiogiai kontroliuoti privalantys jų vadovai”, – teigė ketvirtadienį ryte įvykį su savo pavaduotojas aptaręs generolas Saulius Stripeika.
„Mano nurodymu į Klaipėdą išvyko aukšti centrinės įstaigos pareigūnai, kurie tiesiogiai man praneš, kokių priemonių imsimės. Tiesa, šįsyk tos priemonės gali būti itin drastiškos”, – pridūrė S. Stripeika.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.