Tobulas banko apiplėšimas pagal filmą „Savas žmogus”

Kovo 24 dieną kinuose pradedamas rodyti naujas kultinio režisieriaus Spike’o Lee darbas „Savas žmogus” – intelektualus filmas apie nepriekaištingą banko apiplėšimą, virtusį įkaitų paėmimo drama ir žaidimu, kur nebeaišku, kas yra tikrasis piktadarys…
Filme „Savas žmogus” parodytas banko apiplėšimas – ne vienintelis pasaulyje, tačiau tik nedaugelis tokių plėšikų gali didžiuotis laisve ir sėkme. Vienas tokių yra 2005 m. Brazilijoje įvykęs nusikaltimas, kai per tris mėnesius buvo iškastas 200 m. ilgio tunelis iki centrinio banko. Plėšikai tąkart paspruko su 36 milijonų svarų laimikiu. Ne mažiau stambi vagystė įvykdyta Norvegijoje, Muncho muziejuje, kur išnešta paveikslų už 10 milijonų svarų. Beje, paveikslai iki šiol nerasti.
2000 m. per skrupulingai suplanuotą operaciją ginkluota gauja ekskavatoriaus pagalba įsilaužė į „Millennium Dome”. Jie sulaužė ekspozicijai skirtas vitrinas, pavogė deimantų už 350 milijonus svarų ir paspruko jų laukusiu greitaeigiu kateriu. Deja, britų policija nuo pradžios iki pabaigos sekė jų nusikaltimą… Jeigu policijos operacija nebūtų buvusi sėkminga, tai būtų didžiausias pasaulyje sėkmingas apiplėšimas.
Prieš keletą savaičių pasaulį nustebino Didžiojoje Britanijoje įvykęs banko apiplėšimas, kurio metu iš saugyklos buvo pagrobta didžiausia grynųjų pinigų suma per visą šalies istoriją – 53 milijonai svarų. Vagystės planas – tikrai panašus į juostos „Savas žmogus” siužetą… Policininkais persirengę ginkluoti plėšikai pagrobė Tonbridžo pinigų saugyklos vadybininką, o paskui, įkaitais paėmę jo žmoną ir mažametį vaiką, pagrasino juos nužudyti, jei jis jų nenuves į saugyklą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.