Į paskaitas – uniformuoti

Lietuvos jūreivystės kolegijos jūrinių specialybių studentai džiaugiasi, kad gali lankyti paskaitas vilkėdami specialiai jiems pasiūtas jūrininkų uniformas.

Lietuvos jūreivystės kolegijos studentams, būsimiems laivavedžiams ir laivų mechanikams, praėjusią savaitę buvo nemokamai dalijamos jūrininkų uniformos, kurias vilkėdami jie nuo šiol lankys paskaitas. Anksčiau studentų aprangai nebuvo skiriama ypatingo dėmesio, tad jie nesiskirdavo nuo kitų mokyklų auklėtinių.

Naujovė mokslo įstaigoje įvesta pačių studentų prašymu. Tiesa, dar prieš dešimtmetį šios mokslo įstaigos auklėtiniams jūrininkų uniforma buvo privaloma.

Puoštis jūrininkų apranga nuo šiol turi galimybę apie 400 būsimų laivavedžių ir mechanikų. Studentai džiaugiasi, kad uniforma ne tik įpareigoja būsimus jūrininkus elgtis atsakingai – tamsiai mėlynus kostiumus jie vadina savotiška puošmena.

Teigiama, kad dabartinė studentų uniforma daug kuo primena ir Lietuvos laivyno karininkų aprangą. Skiriasi tik antpečiai.

Pasak Lietuvos jūreivystės kolegijos vadovo Viktoro Senčilos, sugrąžinti į kolegiją uniformas prašė ne tik studentai, bet ir Kapitonų klubas, dėstytojai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.