Netradicinė fotografijos paroda atskleidžia maisto pramonės užkulisius

Kovo 15 d., trečiadienį Vilniuje atidaryta vieno garsiausių pasaulyje industrinės fotografijos meistrų italo Antonio Saba paroda, kurioje netradicinėmis priemonėmis atskleista, kaip šiuolaikiškai ir moderniai dirba Lietuvos maisto produktų gamintojai.

Sostinės „Akropolyje” esančiame prekybos centre „Hyper Maxima” startuosianti paroda „Industrinės vizijos Lietuvoje” bus eksponuojama 7 dienas, o po to, iki balandžio 19 d. keliaus po Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės prekybos centrus „Maxima” ir užtruks ten po 5-7 dienas.

Parodoje „Industrinės vizijos Lietuvoje” bus eksponuojamos nuotraukos iš maisto produktus gaminančių įmonių UAB „Vilniaus mėsa”, UAB „Vesiga”, UAB „Selita” ir Ko, AB „Kraft Foods Lietuva”, AB „Rokiškio sūris” ir UAB „Klaipėdos duona”.

Visą mėnesį po Lietuvos maisto pramonės įmones keliavusio fotografo A. Saba įsitikinimu, jo užduotis šiuolaikiškas technologijas pristatyti ne statiškai, o estetiškai ir emocingai buvo įgyvendinta su kaupu.

„Neabejoju, kad pamatę ir įvertinę netradiciniais rakursais užfiksuotus gamybos procesus, žmonės susidarys aiškesnį bei patrauklesnį vaizdą, kaip iki jų stalo atkeliauja kasdieniai maisto produktai”, – sako pasaulinė fotografijos žvaigždė. Anot A. Saba, tai pirmasis kartas, kai jo darbų paroda bus eksponuojama tokioje neįprastoje vietoje – prekybos centre.

„Ekspozicijai pasirinkę prekybos centrus „Maxima”, tikimės, kad ši netradicinė vieta priartins parodos turinį prie paprasto žmogaus, eilinio vartotojo, kuriam, visų pirma, ir skirtas šis projektas”, – projekto dalyvės padažų ir pagardų gamintojos UAB „Vesiga” generalinis direktorius Saulius Grinkevičius.

Pagrindinės A. Sabos fotografijos darbų temos – pramonė, mašinos ir žmogaus darbas. Jo kūriniuose stilingai persipina industrinė estetika ir futuruizmas, dominuoja formų ir spalvų eklektika. Keturiasdešimtmetis A. Saba išgarsėjo praeitame dešimtmetyje fotografuodamas didžiausioms Italijos kompanijoms ir įstaigoms bei įgyvendindamas projektus JAV verslo gigantams, tarp jų ir Holivudo kompanijai „Warner Brothers”. Fotografas nuolatos bendradarbiauja su tokiais žurnalais kaip „Bell’ Italia”, „Architectural digest”, „Town and Country’, „Il Venerdi di Repubblica”, „Sette” ir kitais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.