Siūloma nustatoma atsakomybę už į euro monetas panašių medalių ir žetonų gamybą ir platinimą

Vyriausybė pritarė Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso kai kurių straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projektui ir teiks jį Seimui.

Kodekse siūloma numatyti atsakomybę už medalių ir žetonų, panašių į euro monetas, gamybą ir pardavimą bei jų importą ir platinimą komerciniais ar kitais tikslais. Taip pat siūloma nustatyti atsakomybę už įtariamai padirbtų euro banknotų ir monetų neišėmimą iš apyvartos.

Projekte numatyta, kad tam įgalioti vidaus reikalų ir policijos, taip pat muitinės pareigūnai turi galimybę surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus už minėtus administracinius pažeidimus ir rajonų (miestų) apylinkių teismai (apylinkių teismų teisėjai) nagrinėtų administracinių teisės pažeidimų bylas už medalių ir žetonų, panašių į euro monetas, gamybą ir pardavimą bei jų importą ir platinimą komerciniais ar kitais tikslais. Taip pat atsakomybę už įtariamai padirbtų euro banknotų ir monetų neišėmimą iš apyvartos.

Kodekso pataisos buvo rengiamos remiantis ES Tarybos priimtais reglamentais. Juose yra numatyta, kad valstybės narės privalo nustatyti šių reglamentų nuostatų pažeidimams taikomų sankcijų taisykles ir imtis visų priemonių, kad jos būtų įgyvendinamos. Valstybės narės turi imtis būtinų priemonių, užtikrinančių veiksmingų sankcijų taikymą kredito bei kitoms įstaigoms, kurių veikla susijusi su banknotų ir monetų tvarkymu bei platinimu visuomenei, įskaitant tas, kurių veiklą sudaro įvairių valiutų banknotų ir monetų keitimas. Reglamentų nuostatos yra taikomos ir valstybėms narėms, kurios nėra įsivedusios euro ir naudoja savo valiutą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.