Naršyklė „Firefox” atsisiųsta daugiau nei 150 mln. kartų

Apie tai, kad „Firefox” naršyklę parsisiuntusių vartotojų skaičius viršijo 150 mln. ribą, „Mozilla” fondas pranešė dar vasario pradžioje. Visgi vėliau paaiškėjo, kad apsidžiaugta per anksti. Na, panašu, kad dabar ši riba iš tiesų įveikta.

Nesusipratimas su parsisiuntusiųjų skaičiavimu vasarį kilo dėl to, kad dėl neapsižiūrėjimo naršyklės atnaujinimus siunčiantieji pradėti skaičiuoti kaip besisiunčiantys pačią „Firefox”. Vėliau ši klaida pataisyta, na o parsisiuntimų skaitliukas dar šį penktadienį persirito per 150 mln. ribą. Beje, 100 mln. riba buvo įveikta 2005 m. spalį.

Anksčiau „Firefox” parsisiuntimų dinamika buvo gana nuobodi – programą per savaitę parsisiųsdavo 2-3 milijonai vartotojų. Pasirodžius „Firefox 1.5” versijai, susidomėjimas naršykle, ir, atitinkamai, jos parsisiuntimų skaičius ėmė didėti.

Nors parsisiuntimų skaičius ir auga, „Firefox” naudojančių internautų dalis nelabai didėja. „Onestat.com” duomenimis, 2005 metų lapkritį programa naudojosi 11,5% internautų. Šių metų sausį „WebSideStory” skelbė, kad „Firefox” naudoja 8,9% interneto naršytojų, žodžiu, augimo kaip ir nepastebėta, net jei įvertinsime visas įmanomas tyrimų paklaidas ugninės lapės naudai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.