Balticoco festivalis

Kovo 17 – 19 dienomis, Vilniaus naktiniame klube Intro, Maironio 3, įvyks muzikinis festivalis Balticoco, kuriame suspindės net penkios pasaulinės muzikos žvaigždės iš Anglijos – Chris Clark iš Warp records, Animals on Wheels iš Ninja Tune, Battery Operated ir Ayca Cakmakli iš C0C0S0L1DC1T1 bei Janek Schaefer iš AudiOh!. Taip pat apsilankys eksperimentikos maestro iš Olandijos – Frans de Waard aka Freiband, atstovaujantis Korm Plastics. Renginys susidės iš dviejų dalių – dienų metu vyks medijos meno laboratorijos ir diskusijos, vadinamieji workshop‘ai, o vakarais svečių ir lietuvaičių pasirodymai.

Visi atvyksiantys svečiai yra savo srities profesionalai. Garsas apie juos iš Didžiosios Britanijos sklinda po visą pasaulį. Jų kuriama muzika bendrai apibūdinama kaip Intelligent Dance Music (IDM). Chris Clark yra garsiojo WARP records atstovas, kuriam priklauso tokie atlikėjai kaip Aphex Twin, Autechre, Boards Of Canada, Mira Calix, Nightmares On Wax, Squarepusher ir daugelis kitų. Chris Clark yra vienas labiausiai gerbiamų prodiuserių dabartinėje Didžiojoje Britanijoje. Išmaišęs visą pasaulį, koncertavęs net Japonijoje, jis baigęs savo didžiulį turą po Angliją aplankys ir Lietuvą. Vienas labiausiai festivalyje laukiamų svečių, žadantis įspūdingą „live” pasirodymą.

Garsiąją įrašų kompaniją Ninja Tunes festivalyje atstovauja ne ką mažesnis vardas – Animals On Wheels, po šiuo garsiu slapyvardžiu slepiasi žymus prodiuseris Andrew Coleman, kuris pastaruoju metu dirba savo vardu. Jau dešimt metų muzikinėje scenoje aktyviai veikiantis muzikantas savo karjerą pradėjo nuo electronic, o dabar vis daugiau dėmesio skiria skaitmeninio ir gyvo garso deriniui. Vėliau pakeitęs keletą įrašų kompanijų Andrew Coleman atsidūrė įvairiapusiame ir stipriame C0C0S0L1DC1T1. Balticoco festivalis yra tiesiogiai susijęs su šia įrašų kompanija, kadangi visi britai atlikėjai yra vienokiu ar kitokiu būdu prisidėję prie kompanijos veiklos.

Janek Schaefer rengė performansus, pasirodymus bei parodas Europoje, Kanadoje, Japonijoje ir Australijoje. Jam priklauso nuosava įrašų kompanija AudiOh!Recordings (audiOh.com). Ši įvairiapusė asmenybė, pristatoma kaip garso menininkas, garso dizaineris, muzikantas, keliaujantis paskaitininkas ir kompozitorius, yra tikrai įspūdinga ne tik pasirodymų metu. Tarp begalės apdovanojimų ir laimėjimų, 1997 metais jis buvo įrašytas į Guinness’o rekordų knygą už savo sukurtą patefoną su trimis adatomis. Jo koncertai ir instaliacijos nagrinėja erdvinius ir architektūrinius aspektus, kuriuos gali sukelti garsas ir technologinės galimybės. Jo pasirodymų tikslas – sukurti žadinančią ir įtakojančią muzikinę aplinką.

Toby Heys yra projekto Battery Operated pagrindinis atstovas, šiam projektui priklauso ir menininkė Ayca Cakmakli iš Turkijos. Jie taip pat kuria C0C0S0L1DC1T1 interneto, video ir garso produktus. Toby Heys koncertavo Japonijoje, JAV, Meksikoje, Europoje, Australijoje, Naujoje Zelandijoje. Toby Heys ir Ayca Cakmakli naudoja naujausias interneto galimybes, robotų techniką, todėl laukiamas tiek įspūdingas jų pasirodymas per vakarėlį, tiek įdomios paskaitos ir projektų pristatymai dienos metu. Battery Operated festivalyje bus vieninteliai britai grojantys DJ setą, taip pat pasirodymuose naudos vaizdo projekcijas iš įvairių C0C0S0L1DC1T1 projektų.

Kiekvienas iš atvyksiančių svečių dalyvaus vyksiančiuose workshop’uose, kurie vyks dienomis, juose dalinsis ne tik savo įspūdinga patirtimi, bet ir kalbės apie tai, kaip menininkams išgyventi iš savos veiklos, dalyvauti įvairiuose projektuose ir „prasimušti” į tokius vandenis, kaip jie tai padarė savo laiku.

Šiame festivalyje taip pat dalyvaus ir nemažas būrys lietuvių atlikėjų. Tai sparčiai progresuojanti gyvo garso grupė FusedMarc, Headandshoulders, taip pat PB8, Tomo Dobrovolskio, Ginto K, Antano Jasenkos ir Dariaus Čiutos gyvi projektai. Už didžėjaus pulto stovės ir plokšteles suks Pagalvė (Techstylism / Knobs), Gvidas iš Partyzanų ir Walkman iš Sutemų bei jaunasis talentas Spielzeug iš Min_For kolektyvo. Savo video darbus rodys vaizdo menininkai Rut-Rut, Render iš Studio.lt, Garo iš Fresh Rice, Korb ir Juodo.

Laukiamas labai didelis, gražus, intelektualus ir spalvingas festivalis. Vyks trys pasirodymai vakarų metu ir du workshop’ai dienomis. Festivalio atidarymas kovo 17 dienos vakare.

Festivalio internetinis adresas: www.stereo.lt

Programa:

Penktadienis, 17 d. 21 val.

Gyvai: Chris Clark (Warp, UK), Animals on Wheels (Ninja Tune / C0C0S0L1DC1T1, UK / CA), Janek Schaefer (Bip Hop / AudioOh!, UK), Tomas Dobrovolskis (LT)

DJus: Battery Operated (C0C0S0L1DC1T1)

VJai: Rut Rut (LT), Render (studio.lt)
Kaina 30 lt.

Šeštadienis, 18 d., 21 val.

Gyvai: FusedMarc (LT), Headandshoulders (LT), PB8 (LT)

Djai: Gvidas (Partyzanai), Walkman (Sutemos), Pagalve (Techstylism / Knobs, LT)

Vjai: Garo (Fresh Rice, LT), Korb (korb.lt), C0C0S0L1DC1T1 (UK)
Kaina 15 lt.

Sekmadienis, 19 d., 18 val.

Gyvai: Frans de Waard aka Freiband (Korm Plastics, NL), Antanas Jasenka (LT), Darius Čiuta (LT), Gintas K (LT)

Djus: Spielzeug (Min_For, LT)

Kaina 15 lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.