Lietuvės rezultatus vertina skirtingai

Pasaulio uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate, kuris savaitgalį vyko Maskvoje, Irina Krakoviak užėmė 10-ąją, o Lina Grinčikaitė – 18-ąją vietas.

60 metrų bėgimo kvalifikacinėse varžybose Grinčikaitė distanciją įveikė per 7,46 sekundės ir, užėmusi 6-ąją vietą trečiajame bėgime, pateko į pusfinalį. Šio etapo trečiajame bėgime lietuvė 60 metrų nubėgo per 7,38 sekundės, vėl užėmė 6-ąją vietą ir į finalą nepateko.

„Po kvalifikacinių varžybų pykau ant savęs dėl prasto starto, – po varžybų pasakojo Grinčikaitė. – Tačiau pavyko spurtas, patekau į pusfinalį. Ten jau viską lėmė didesnė varžovių patirtis ir aukštesnė klasė. Vis dėlto 18 metų užimti 18-ąją vietą pasaulyje, manau, yra puikus laimėjimas. Savo rezultatu esu patenkinta”.

Šeštadienį Krakoviak nepasisekė su burtais. Ji pateko į itin stiprų moterų 1500 metrų kvalifikacinių varžybų bėgimą. Lietuvė distanciją įveikė per 4 minutes 14,27 sekundės ir liko tik septinta savo grupėje. Krakoviak nepateko į finalą, nors bendroje įskaitoje jos laikas taip ir liko septintas tarp septyniolikos kvalifikacinio bėgimo dalyvių. Pagal varžybų reglamentą į finalą pateko po tris geriausias abiejų bėgimų dalyves bei dar trys greičiausiai iš likusiųjų bėgusios sportininkės. Būtent pagal pastarąjį varžybų reglamento punktą Lietuvos atstovę ir aplenkė trys 4-6 vietas užėmusios pirmojo bėgimo dalyvės.

„Buvau neblogai pasirengusi čempionatui, norėjau finale kovoti dėl medalio, nes visą 1500 metrų bėgimo rungties elitą puikiai pažįstu, esu prieš daugumą laimėjusi, – nebuvo patenkinta savo vieta Krakoviak. – Tačiau padariau taktinę klaidą: kai prasidėjo „stumdymasis”, kažkodėl praleidau amerikietę, pati likau nepatogioje padėtyje ir finiše neišėjo spurtuoti”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.