P. Milašauskas atsistatydino iš VTF vadovo posto

Į skandalą dėl teisės dirbti su slapta medžiaga įsivėlęs Valstybės turto fondo (VTF) vadovas Povilas Milašauskas atsistatydino.

Penktadienį įvykusiame posėdyje VTF valdyba patenkino generalinio direktoriaus P. Milašausko prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų nuo kovo 23 d.

Pagal galiojančius teisės aktus, nuo kovo 24 d. laikinai VTF generalinio direktoriaus pareigas eis VTF Privatizavimo direktorius Antanas Malikėnas.

Ūkio ministerijos sekretorius, Valstybės turto fondo valdybos pirmininkas Gediminas Rainys Lietuvos radijui teigė, kad palikti šias pareigas P. Milašauskas apsisprendė pats.

Valstybės saugumo departamento vadovas Arvydas Pocius trečiadienį „Lietuvos rytui” patvirtino, jog P.Milašauskas neturėjo leidimo dirbti su įslaptinta informacija, nors privalėjo su ja susipažinti, priimdamas svarbius sprendimus.

Valstybės turto fondo direktorius tokį leidimą gavo tiktai 2004 metų balandį, jau po skandalingojo „Alitos” bendrovės privatizavimo, kurio aplinkybes dabar narplioja speciali Seimo komisija.

Šiai komisijai kilo klausimų, ar priimdamas sprendimus dėl alkoholio įmonės privatizavimo P.Milašauskas atsižvelgė į slaptas Valstybės saugumo departamento ir Policijos departamento pažymas, kadangi su jomis galėjo susipažinti tik specialius leidimus turintys asmenys.

Tačiau G. Rainys tikina, esą ketvirtadienį paskelbta informacija, kad P. Milašauskas neturėjo leidimo privatizuojant „Alitos” alkoholinių gėrimų bendrovę susipažinti su slapta informacija, neturi tiesioginio ryšio.

2004 metų rudenį P. Milašauskas buvo įklimpęs ir į brakonieriavimo skandalą.

Jį ir tris su juo medžiojusius asmenis, iš kurių du yra jo pavaldiniai, Ignalinos rajone, Padysnio būrelio medžioklės plotuose, sulaikė aplinkosaugos pareigūnai.

Vyrai buvo sulaikyti, nes nelegaliai medžiojo iš tarnybinio VTF visureigio „Hyundai Terracan”.

Visureigyje aplinkosaugininkai rado tris stirnas, kurios buvo nušautos neleidžiamu būdu – pasišviečiant prožektoriumi. Už brakonieriavimą P. Milašauskui aplinkosaugininkai skyrė piniginę baudą.

Vyriausioji tarnybinė etikos komisija tuomet nusprendė, kad VTF vadovas pažeidė tarnybinę etiką, tačiau P. Milašauskas iš posto nepasitraukė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.