Pasieniečių šuo aptiko automobilio bake gabentą alkoholį

Padedami tarnybinio vokiečių aviganio Ignalinos pasieniečiai sulaikė Švenčionių ugniagesio automobilį. Jo kuro bake įrengtoje slėptuvėje iš Baltarusijos į Lietuvą bandyta įvežti pusantro šimto litrų alkoholio kvapą turinčio skaidraus skysčio, įtariama, spirito.
Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai Švenčionių rajone, kelyje Švenčionys – Papelekis, sustabdė lengvąjį automobilį „Mercedes Benz 420”.
Jis rekontrolei sustabdytas už puskilometrio nuo Papelekio pasienio kontrolės punkto, per kurį į Lietuvą įvažiavo iš Baltarusijos.
Automobilį vairavo 33 – ejų metų Švenčionių gyventojas, kaip vėliau paaiškėjo, šio miesto Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys gelbėtojas.
Operatyvininkai ir Specialiojo būrio pasieniečiai automobilį nusprendė patikrinti panaudoję tarnybinį vokiečių aviganį Gerdą. Automobilyje, atrodė, nebuvo jokių draudžiamų prekių, tačiau automobilio saloną apuosčiusi Gerda savo elgesiu parodė, kad juo kažkas gabenama.
Šuns reakcija ir bandymai letenomis kapstyti galinę sėdynę pasieniečių kinologui ir kolegoms buvo ženklas automobilį patikrinti detaliai.
Tai buvo padaryta „Mercedes Benz 420” nuvarius į Švenčionių užkardą.
Išėmę galinę sėdynę VSAT operatyvininkai kuro bake aptiko įmantriai įrengtą slėptuvę, kurią užuodė Gerda.
Bakas buvo perdirbtas į dvi dalis, atskirtas pertvara. Mažesnioji, apie 30 litrų talpos, buvo skirta dyzeliniam kurui, kuriuo varomas automobilis. Iš didesnės bako dalies, slėptuvės, pasieniečiai išpumpavo 140 litrų skaidraus aštrų alkoholio kvapą skleidžiančio skysčio. Įtariama, kad tai spiritas.
VSAT Ignalinos rinktinėje dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Vairuotojas uždarytas į areštinę.
Automobilis ir skystis saugomi Švenčionių užkardoje.
Pernai ir šiemet per šiek tiek daugiau kaip du mėnesius vien VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai išaiškino jau septintą atvejį, kuomet kontrabandinės cigaretes ir svaigalus į Lietuvą bandyta gabenti kuro bakuose ar dujų balionuose įrengtose slėptuvėse.
Keturkojė pasieniečių pagalbininkė Gerda yra nesyk pasižymėjusi ne tik tarnyboje. 2002 – aisiais ji tapo čempione Lietuvos policijos kinologų daugiakovės pirmenybėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.