Koncertas Taline – su bisais

Prieš metus Savivaldybės įkurto ir jos išlaikomo kolektyvo koncertinė biografija jau gana solidi: surengta keliasdešimt koncertų Kaune, grota tarptautiniuose festivaliuose, gastroliuota Norvegijoje. Kovo 2 dieną ją papildė dar vienas reikšmingas faktas – kauniečių atliekami kūriniai skambėjo „Estonijos” koncertų salėje. Šį koncertą organizavo Lietuvos Respublikos ambasada Estijoje ir Talino filharmonija.

Prieš pradedant programą, gausiai susirinkusią publiką estiškai ir angliškai pasveikino Lietuvos ambasadorius Antanas Vinkus ir jo žmona Danutė. Juk į koncertą atėjo ne tik Estijos sostinės muzikos mylėtojai, bet ir visas Taline reziduojantis diplomatinis korpusas su jo vadovais priešakyje. Kauno simfoninio orkestro styginių grupės muzikantai Taline atliko Nikolo Paganinio – Giedriaus Kuprevičiaus „24 kaprisus”, solo partiją smuiku griežė Pavelas Bermanas. Pilnutėlė 800 vietų salė griaudėjo nuo plojimų, peraugančių į ilgas ovacijas.

„Po šio koncerto man visiems norėjosi garsiai sakyti: aš lietuvis. Jaučiau didelį pasididžiavimą savo šalimi ir jos kultūra. Puikus kauniečių muzikantų pasirodymas labai efektingai paryškino mūsų valstybės įvaizdį. Tarp klausytojų buvo ne tik užsienio diplomatai, Estijos prezidentūros, vyriausybės, parlamento atstovai, politikai, kultūros sluoksnių atstovai, bet ir Estijoje gyvenantys mūsų tautiečiai, lietuviai politikai, dalyvavę Baltijos Asamblėjoje. Kauno savivaldybė ir jo meras verti didelės padėkos už tai, kad įsteigė ir puoselėja simfoninį orkestrą, puikiai reprezentuojantį visą mūsų šalį. Šis koncertas buvo tarsi įspūdinga Kovo 11-osios šventės preliudija”, – nešykštėjo komplimentų Lietuvos ambasadorius Estijoje Antanas Vinkus, visada labai dėmesingai pasitinkantis ir globojantis mūsiškius kultūros pasiuntinius. Jo iniciatyva Taline pristatomi ne tik Vilniaus, bet ir kitų Lietuvos miestų menininkai.

„Mūsų koncertas patiko Talino publikai – bisui kvietė net keletą kartų. Šiaip Paganinio kūriniai yra sausokas virtuoziškos technikos demonstravimas. Giedriaus Kuprevičiaus sukurtas akompanimentas suteikė styginiams „pikantiško padažo”. Atsidėkodami už ilgai trukusią plojimų audrą, dar pagrojome Kreislerio, Sarasatės, Bramso kūrinių”, – dalijosi gastrolių išvykos įspūdžiais Kauno simfoninio orkestro violončelininkas Virginijus Tamulis.

Po sėkmingo koncerto kauniečius muzikantus su gėlėmis sveikino Lietuvos ambasadorius Estijoje Antanas Vinkus, Talino filharmonijos direktorius Juris Leitenas. Šiltai pabendrauta ne tik priėmime filharmonijoje, bet ir neformaliame susitikime Lietuvos ambasadoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.