A.Skujytė nedalyvaus pasaulio čempionate

Bliūkšta lietuvių viltys iškovoti medalį penktadienį Rusijos sostinėje Maskvoje prasidėsiančiame 11-ajame pasaulio lengvosios atletikos uždarųjų patalpų čempionate.

Daugiakovės varžybose nedalyvaus Austra Skujytė, šiomis dienomis persišaldžiusi ir karščiuojanti dėl anginos. Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Alekso Stanislovaičio teigimu, Austra buvo viena pretendenčių į prizinę vietą.

„Ji gerai pradėjo naują sezoną, pasiekė aukštų rezultatų rutulio stūmimo ir kitose penkiakovės rungtyse. Trumpam grįžusi į Lietuvą treniravosi Vilniuje ir Panevėžyje. Įspėjau ją, kad Panevėžio lengvosios atletikos maniežas prastai šildomas. Deja, tikriausiai būtent jame Austra ir peršalo.

Gaila, kad taip įvyko. Sportininkė intensyviai rengėsi pasaulio čempionatui ir tikrai būtų nudžiuginusi mus, juo labiau kad į Maskvą neatvyks olimpinė ir pasaulio čempionė švedė Karolina Kliuft”, – sakė „Kauno dienai” A.Stanislovaitis.

2004 metais Budapešte (Vengrija) vykusiose planetos pirmenybėse A.Skujytė iškovojo bronzos medalį.

Maskvoje startuos sprinterė klaipėdietė Lina Grinčikaitė ir vidutinių nuotolių bėgikė vilnietė Irina Krakoviak.

„Linai, užvakar Rusijos sostinėje pagerinusiai asmeninį rekordą 60 m bėgimo varžybose – 7,36 sek., – šios varžybos bus patirties mokykla. Irina dėl gripo nedalyvavo nei Lietuvos čempionate, nei Baltijos šalių mače. Sunku prognozuoti, kaip jai seksis po ligos. Būtų puiku, jei ji patektų į 1500 m bėgimo finalą”, – teigė A.Stanislovaitis.

11-ajame pasaulio lengvosios atletikos uždarųjų patalpų čempionate laukiama atletų iš 136 šalių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.