Į pajamingiausių filmų viršūnę užsiropštė „Kitas pasaulis. Evoliucija”

Praėjęs savaitgalis kvepėjo „Oskarais”. Visas tris savaitgalio dienas buvo laukiama sekmadienio vakaro, kuomet Holivude buvo išdalinti garbingiausi kino apdovanojimai. Kiek netikėtai ceremonija baigėsi be vieno aiškaus nugalėtojo – po 3 „Oskarus” gavo net keturi filmai. Apmaudu, kad tik trys iš jų buvo rodyti Lietuvos kino teatruose – geriausiu filmu pripažintos „Avarijos” (‘Crash”) mūsų šalies žiūrovai neturėjo galimybės pamatyti.

Kino platinimo kompanija „ACME Film” „pasiruošė” „Oskarų” ceremonijai būtent praėjusį savaitgalį į kino teatrus išleisdama buvusį apdovanojimų favoritą ‘Kuprotą kalną”. Filmas buvo suktas dviem kopijomis ir dar prieš „Oskarų” teikimo ceremoniją plačiai apkalbamą juostą galėjo pamatyti vilniečiai ir kauniečiai. Net nelaukdami rezultatų, Lietuvos žiūrovai noriai rinkosi žiūrėti istorijos apie gėjų kaubojų meilę: per tris dienas filmą pamatė daugiau nei 2 tūkst. kino mėgėjų.

„Kuprotas kalnas” kovo 3-5 dieną buvo lankomiausias pagal „žiūrovų viename seanse” rodiklį. Kiekviename filmo seanse apsilankė vidutiniškai 87 žiūrovai. Iš viso Ango Lee pastatytas filmas Lietuvoje praėjusį savaitgalį surinko 26,5 tūkst. litų (3 vieta pajamingiausių filmų sąraše). Įdomu, kaip tolimesnį filmo žiūrimumą paveiks „Oskarų” ceremonija: juosta negavo prognozuoto ‘Geriausio filmo” apdovanojimo, bet buvo įvertinta trijose kategorijose, tarp jų – už geriausią režisūrą.

Pats populiariausias filmas praėjusį savaitgalį Lietuvoje buvo fantastinio veiksmo filmo „Kitas pasaulis” tęsinys, pavadintas „Evoliucija”. Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose rodytą juostą pamatė 2,8 tūkst. žiūrovų, kurie garantavo platintojams 32,8 tūkst. litų. Nors ateinantį savaitgalį šiam komerciniam filmui teks susidurti su aršia konkurencija, tikėtina, kad jam pavyks pakartoti pirmojo filmo rezultatą – 2003 m. jį Lietuvoje pamatė 6,8 tūkst. žiūrovų.

Po tris savaites trukusio karaliavimo pelningiausių filmų Lietuvoje sąraše į antrąją vietą pasitraukė Robo Marshallo filmas „Geišos išpažintis”. 4-ąjį demonstravimo savaitgalį filmą pamatė 2,3 tūkst. žiūrovų (27,9 tūkst. Lt.) pajamos. „Geišos išpažintis” po praėjusio savaitgalio aplenkė ‘Nuotykius su Diku ir Džeine” ir nuo šiol ši populiaraus romano ekranizacija gali vadinti save pelningiausiu 2006-aisiais pradėtu rodyti filmu.

Ateinantį savaitgalį, kurį sudarys net trys nedarbo dienos, Lietuvos kino teatruose pasirodys keturi nauji filmai. Jau ketvirtadienį Vilniuje, o nuo penktadienio ir Klaipėdoje, įvyks naujausio režisieriaus Kristijono Vildžiūno filmo „Aš esi tu” premjera. Tai naujas režisieriaus darbas po lygiai ketverių metų pertraukos – 2002 m. balandžio mėnesį Lietuvos kino teatruose buvo rodyta „Nuomos sutartis”. Filme „Aš esi tu” pagrindinius vaidmenis atlieka Andrius Bialobževskis ir Jurga Jutaitė.

Komerciškai stipriausia ateinančio savaitgalio premjera – rusiško veiksmo filmo „Bumeris” tęsinys, pavadintas tiesiog „Bumeris: antra dalis”. Pirmąjį filmą 2004 m. sausio mėnesį Lietuvos kino teatruose pamatė 6,8 tūkst. žiūrovų, bet antrosios dalies kur kas didesnę sėkmę leidžia prognozuoti aplinkybės, kuriomis buvo demonstruojamas pirmasis filmas: jo premjera vėlavo gerą pusmetį, o tai filmams iš Rusijos labai svarbu: piratinės kopijos plinta labai greitai. Tuo tarpu „Bumeris: antra dalis” pradedamas Lietuvoje demonstruoti praėjus vos trims dienoms po premjeros tėvynėje.

Dėl Lietuvos žiūrovų dėmesio artėjantį savaitgalį kovos ir romantinė komedija „Tik draugai” – filmo platintojai pozicionuoja šį filmą kaip naują „Amerikietiško pyrago” darbą. Tokio žanro filmai pastaraisiais mėnesiais pasiekė neblogų rezultatų („Sklinda gandai” – 111 tūkst. Lt., „Kazanova” – 172 tūkst. Lt.), bet „Tik draugams” koją pakišti gali nelabai garsios Lietuvoje aktorių pavardės (Amy Smart ir Ryan Reynolds).

Ketvirtoji savaitgalio premjera – politinis trileris „Sirijana”, nagrinėjantis šių dienų pasaulio ekonomines ir politines problemas. Tokio žanro filmai ypač retai demonstruojami kino teatruose, o papildomos paspirties šiam filmui turėtų suteikti George’o Clooney „Oskaras”, gautas už geriausią antraplanį vaidmenį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.