Savickas: „Dar niekada nebuvo taip lengva”

Žydrūnas Savickas ketvirtą kartą iš eilės laimėjo prestižines galiūnų varžybas „Arnold’s Strongman”, kurios vyksta per garsiojo Arnoldo Schwarzeneggerio rengiamą sporto šventę „Arnold’s Classic”. Lietuvis per 6 rungtis surinko 53,5 taško ir 8,5 taško aplenkė 2004-ųjų pasaulio čempioną ukrainietį Vasilijų Virastiuką.

Savickas laimėjo keturias iš šešių rungčių, o Apolono ašies ir 450 kg svarsčių kėlimo rungtyse pagerino pasaulio rekordus.
„Pirmaisiais bandymais nekėliau didelių svorių, stengiausi aplenkti Virastiuką, nes su juo kovojau dėl taškų.

Taip leidau amerikiečiui Brianui Sidersui pasiekti pasaulio rekordą, tačiau ketvirtu bandymu aš jį aplenkiau”, – Savickas prisiminė, kaip pagerino svarsčių kėlimo pasaulio rekordą.
Finalinėje rungtyje lietuviui stengtis jau nereikėjo, nes jo pavyti varžovai neturėjo jokių galimybių.

„Žinojau, kad laimėsiu, man reikėjo tik vieną kartą iškelti hantelį, – aiškino Savickas. – Hantelį iškėliau 6 kartus ir jau buvau tikras dėl nugalėtojo titulo. Laimėjau didžiausia persvara per tą laiką, kai dalyvauju „Arnold’s Strogman” varžybose. Nugalėjau lengvai, nes mano sportinė forma buvo puiki”.

– Žydrūnai, ar sunku buvo laimėti keturis kartus iš eilės elitinėmis laikomas varžybas?

– Pirmus du kartus buvo labai sunku laimėti – nugalėjau minimalia persvara, o pernai jau prieš paskutinę rungtį buvau beveik tikras dėl pirmosios vietos. Šiemet buvo dar lengviau.

– Kiek dabar tau priklauso pasaulio rekordų?

– Šiose varžybose pasiekiau tris pasaulio rekordus, tačiau vieno neįskaitė. Dabar man priklauso 10 pasaulio rekordų.

– Kaip vyko kova dėl kitų prizinių vietų?

– Dėl 2-7 vietų vyko arši kova, sportininkai daug kartų keitėsi vietomis. Aš galvojau, kad antras liks rusas Michailas Kokliajevas. Tačiau jam pritrūko patirties, jis tokiose varžybose dalyvavo pirmą kartą. Kitais metais jis bus pagrindinis mano varžovas, juolab kad labai greitai progresuoja, prieš savaitę tapo Rusijos sunkiosios atletikos čempionu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.