Konservatoriai nenori tarp ambasadorių matyti J. Bernatonio

Premjero Algirdo Brazausko patarėjo Juozo Bernatonio skyrimas ambasadoriumi Moldovoje sukėlė konservatorių nepasitenkinimą.

Tėvynės Sąjungos narys Audronius Ažubalis sako, kad tokiais paskyrimais buvusi komunistinė nomenklatūra toliau stiprina savo pozicijas diplomatinėje tarnyboje.

Seimo Užsienio reikalų komiteto nario nuomone, buvę CK darbuotojai neturėtų dirbti Lietuvos diplomatinėse atstovybėse. „Neįsivaizduoju, kaip buvęs CK darbuotojas dabar gali atstovauti Lietuvai”, – stebėjosi konservatorius. Tačiau, anot jo, tokie veiksmai – tai ne vienus metus besitęsianti A. Brazausko politika.

A. Ažubalis sako atidžiai stebįs, kaip tokių buvusių komunistinės nomenklatūros darbuotojų atsikrato naujoji dešiniųjų valdžia Lenkijoje. Tačiau paklaustas, ar to paties turėtų imtis Lietuva, jis atsakė, kad tai – neįmanoma: „Juk valdžioje tie patys nomenklatūros atstovai”.

„Tautiečiams reikia rimtai žiūrėti per rinkimus. O dabar… jeigu tautai patinka, kad tas pats žmogus mindė CK slenksčius ir dabar gerai gyvena, tai taip ir yra”, – kalbėjo konservatorius.

„Lietuvos rytas” antradienį rašo, kad premjero A. Brazausko patarėjas socialdemokratas J. Bernatonis artimiausiu metu galės puikuotis ilgai lauktu ambasadoriaus titulu.

Politikas vakar „Lietuvos rytui” patvirtino sulaukęs užsienio reikalų ministro Antano Valionio pasiūlymo imtis diplomato veiklos: „Atsakiau, kad mane šis pasiūlymas domina. Politikoje esu pakankamai ilgai ir reikėtų keisti darbo specifiką”.

J.Bernatoniui yra siūloma tapti naujai įsteigtos Lietuvos atstovybės Moldovoje vadovu.

Socialdemokrato kandidatūra kitą savaitę turėtų būti aptariama Seimo Užsienio reikalų komitete. Neoficialiomis žiniomis, J.Bernatonio kandidatūrai yra pritaręs ir šalies vadovas Valdas Adamkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Konservatoriai nenori tarp ambasadorių matyti J. Bernatonio"

  1. ne is nomenklaturos

    Vot ir prisirinkom komuniagu,sulys per sia kadencija kur tik imanoma,brudai. Gales dabar biciuliautis su padnestres komunistais…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.