„airBaltic” skrydžius į Varšuvą ir Diuseldorfą pradės gegužę

Oro bendrovė „airBaltic” skrydžius iš Vilniaus į Varšuvą ir Diuseldorfą pradės nuo gegužės mėnesio, nes oro bendrovė „FlyLAL” paskutinę minutę atsisakė pasirašyti lėktuvo nuomos sutartį, nors abi oro bendrovės sutarties sąlygas jau buvo aptarusios ir suderinusios.

Pasak, „airBaltic” prezidento Bertolt Flick, oro pervežimų versle yra įprasta, jog bendrovės bendradarbiauja ir teikia viena kitai įvairias paslaugas net būdamos konkurentėmis. Visuomet tokie susitarimai sudaromi vadovaujantis abipusiu pasitikėjimu ir pagarba partneriui, – teigė B.Flick. – „FlyLAL” pasiūlė „airBaltic” nuomotis vieną iš jų turimų „Boeing 737” lėktuvų, abi bendrovės susiderėjo dėl nuomos sąlygų, o paskutinę minutę „FlyLAL” pakeitė savo nuomonę ir atsisakė pasirašyti sutartį. „FlyLAL” visiškai sugriovė savo, kaip patikimo partnerio, reputaciją”.

Kaip buvo pranešta anksčiau, nuo kovo 26 d. „airBaltic” planavo iš Vilniaus pradėti keleivius skraidinti į keturis naujus miestus – Budapeštą, Diuseldorfą, Stokholmą ir Varšuvą. Dėl jau minėtų aplinkybių ir lėktuvų trūkumo, skrydžių į Varšuvą ir Diuseldorfą pradžia atidėta iki gegužės mėn.

Oro bendrovės „airBaltic” keleiviai, kurie jau įsigijo bilietus į Varšuvą ar Diuseldorfą, pasieks šiuos miestus kitais maršrutais arba, jeigu pageidaus, jiems bus gražinami už bilietus sumokėti pinigai. Bendrovė atsiprašo keleivių, kurie jau įsigijo bilietus į Varšuvą ir Diuseldorfą, dėl iškilusių nepatogumų.

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) yra uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 metais. Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., SAS – 47,2 proc. akcijų. 2004 metais „airBaltic” pasiekė 51,6 mln. latų apyvartą bei aptarnavo 589,3 tūkst. keleivių.

Šiuo metu „airBaltic” siūlo tiesioginius skrydžius iš Vilniaus ir Rygos.

Iš Vilniaus „airBaltic” skraidina į Berlyną, Dubliną, Hamburgą, Helsinkį, Kopenhagą, Londoną, Miuncheną, Oslą, Rygą ir Taliną. Šių metų pavasarį bendrovė planuoja pradėti tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Stokholmą, Diuseldorfą, Budapeštą ir Varšuvą.

Iš Rygos „airBaltic” skraidina į Barseloną, Berlyną, Briuselį, Dubliną, Dnepropetrovską, Hamburgą, Helsinkį, Kijevą, Kopenhagą, Londoną, Mančesterį, Milaną, Minską, Miuncheną, Maskvą, Odesą, Oslą, Paryžių, Stokholmą, Vieną, Stambulą, Sankt Peterburgą, Taliną, Vilnių. Šių metų pavasarį airBaltic planuoja pradėti tiesioginius skrydžius iš Rygos į Bergeną, Baku, Diuseldorfą, Simferopolį, Varšuvą ir Tbilisį.

Šiuo metu „airBaltic” lėktuvų parką sudaro šešiolika lėktuvų: septyni „Boeing 737 – 500” ir devyni „Fokker 50” lėktuvai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.