Pasikėsinta į patrulio gyvybę

Naktį į sekmadienį Kaune šaudyta. Redakcijos duomenimis, pasikėsinta į šiuo metu atostogaujančio Patrulių rinktinės pareigūno gyvybę.

Oficialiai teigiama, kad maždaug dvidešimt minučių po vidurnakčio Vyriausiojo policijos komisariato budėtojui buvo pranešta, kad šaudoma iš V.Krėvės prospektu važiuojančio automobilio „Mazda”. Skambino vieno automobilio vairuotojas, pranešęs ne tik ginkluotų chuliganų mašinos numerius, bet ir judėjimo kryptį.

Ar policijos informatorius pats netapo „Mazdos” ekipažo taikiniu, neaišku. Dauguma Kauno kriminalinės policijos vadovų vakar buvo linkę neatsiliepti į skambučius arba mėtyti telefono ragelius. Redakcijos žiniomis, dėl šio pavojingo incidento vakar į tarnybą buvo iškviestas ne vienas aukšto rango kriminalistas. Ikiteisminis tyrimas patikėtas Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybai.

Tačiau, redakcijos žiniomis, minėto pareigūno automobilis buvo apšaudytas, kai sustojo prie Taikos prospekto ir Pašilės gatvės sankryžoje įrengto šviesoforo. Atostogaujantis pareigūnas nesužeistas, tačiau peršautos automobilio durelės.

Šaudžiusiųjų ekipažą sulaikė arčiausiai įvykio vietos patruliavęs Apsaugos policijos ekipažas. Teigiama, kad, užregistravus šį pranešimą, į Dainavos mikrorajoną pasiųsti visi tuo metu mieste budėję policijos ekipažai.

Išgirdę bei pamatę, kad juos persekioja policija, važiavusieji „Mazda” bandė atsikratyti nusikaltimo įkalčiais. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, du koviniai pistoletai „Iž Baikal” su duslintuvais išmesti laukan ties Savanorių prospekte esančia „Dubingių” parduotuve. Vienas iš jų neva atsitrenkęs į medį ir atsidūręs važiuojamoje kelio dalyje.

Sulaikytieji per keliolika minučių trukusias gaudynes neigia, kad tai – jų turėta ginkluotė. Tai turės patvirtinti daktiloskopinė ekspertizė.

Teigiama, kad savanoriškai nusiginklavęs „Mazdos” ekipažas sulaikytas be incidentų. Sulaikytieji: trisdešimt devynerių R.M., trisdešimt vienerių A.S. bei dvidešimt septynerių D.P. – policijai žinomi. Du jaunesnieji buvo nuteisti už kartu įvykdytą plėšimą gana solidžia devynerių metų laisvės atėmimo bausme ir ne per seniausiai grįžo iš įkalinimo vietos. O tai leidžia daryti prielaidą, kad pareigūnui galėjo būti keršyta už kažkada puikiai atliktas tarnybines pareigas.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, vyriausiasis iš sulaikytųjų priskiriamas Kauno automobilių vagių pasauliui ir pats per 2004-ųjų Kalėdas buvo peršautas motelyje „Sandija” – per konfliktą su bendrais, kuriuo baigėsi ten vykusios daugiadienės išgertuvės.

Be versijos, kad šis pavojingas išpuolis gali būti susijęs su pareigūno tarnyba, neatmetama ir prielaida, jog „Mazdos” ekipažas tąnakt buvo suplanavęs visai kitą nusikaltimą, tačiau griebėsi turėtų ginklų dėl kažkokio konflikto gatvėje, nežinodami, kad jiems nepatikęs vairuotojas – policijos pareigūnas. Ar sulaikytieji buvo blaivūs, taip pat nepranešama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.