Vilniaus tramvajui jau ieškoma pinigų

Sostinės savivaldybė pasamdė britų kompaniją, kad ši išsiaiškintų, ar privatus kapitalas investuotų į tramvajaus linijos tiesimą.

Po ketverių metų vilniečiai į darbą jau gali važiuoti tramvajumi.

Iš pradžių atrodžiusi utopinė idėja Vilniaus miesto savivaldybėje įgauna vis realesnį pagrindą. Jau parengta techninė tramvajaus tiesimo Vilniuje studija. Siekiant išsiaiškinti, ar įmanoma tramvajų Vilniaus mieste nutiesti privačių investuotojų lėšomis, dabar už 250 tūkst. eurų (862 tūkst. litų) kuriama kita studija. Šiuos darbus prižiūrės ir sostinės valdžios interesams atstovaus už 30 tūkst. eurų (103 tūkst. litų) pasamdytas ekspertas.

Kaip rodo kitų miestų patirtis, vienai tramvajaus linijai nutiesti paprastai reikia 1,5-2 metų. Tad valdininkai planuoja, kad tramvajaus Vilniuje galėtume sulauksime 2010 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

3 atsiliepimai į "Vilniaus tramvajui jau ieškoma pinigų"

  1. Triratuk

    Lauk tramvajų iš Vilniaus! Vilniuj tramvajaus nereikia!

  2. Dispečeris

    Reikia!!! Lauk Triratukus! 😀

  3. Tiki Tak

    Tramvajus galyte nusipirkti iš Kaliningrado. Ten protingi žmonės atsisako tramvajaus linijų ir nori įsigyti senus trolikus iš Lietuvos ir Biltarusijos. O Vilnius nori įspausti XIX a. transporto priemonę (nors ir modernizuotą) į Vilniaus senamiestį. Kitaip babkių pavogti nesugalvoja? 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.