„Žvilgsnį iš arčiau” įsigijo „Creditinfo Group Ltd.”

Kreditų valdymo ir skolų išieškojimo bendrovės „Žvilgsnis iš arčiau” kontrolinį akcijų paketą turinti bendrovė „ŽIA valda” šią savaitę pardavė jį Islandijos kreditų valdymo įmonei „Creditinfo Group Ltd.”. Naujieji savininkai įsigijo 75 proc. „Žvilgsnio iš arčiau” akcijų.

Šiuo metu „Žvilgsnis iš arčiau” Lietuvoje užima apie 27 proc. ikiteisminio skolų išieškojimo rinkos bei 20 proc. kreditų valdymo paslaugų rinkos.

Anot „ŽIA valda” konsultanto Gedimino Žiemelio, kreditų valdymo ir skolų išieškojimo bendrovės pardavimas susijęs su siekiu stambinti veiklas ten, kur sutelktas didžiausias įmonei priklausantis kapitalas.

„Kadangi „Žvilgsnio iš arčiau” aktyvai sudarė vos 7 proc. visų „ŽIA valda” investicijų, buvo nuspręsta šios verslo krypties plėtojimą perduoti stipriam tarptautiniam tinklui. „ŽIA valda” koncentruosis į šiuo metu itin perspektyvias investicijas nekilnojamojo turto srityje Lietuvoje ir už jos ribų”, – sakė G. Žiemelis.

Jo teigimu, „Žvilgsnio iš arčiau” kontrolinio akcijų paketo perdavimas tarptautiniam tinklui yra teigiamas dalykas, parodantis didelę įmonės vertę, ir yra susijęs su strateginiais įmonės planais.

„Pasirinkto pirkėjo tikslas – sukurti kredito valdymo ir skolų išieškojimo bendrovių tinklą Rytų Europos šalyse – atitiko mūsų, kaip savininkų intencijas bendrovės atžvilgiu. Norime, jog įmonė turėtų galimybę veiklą vystyti ir kitose šalyse, todėl tikimės, jog šis bendrovių susiliejimas pateisins abiejų pusių lūkesčius. Naujų akcininkų verslo principai, plėtros strategija sutampa su „Žvilgsnio iš arčiau” planais, todėl privalumus pajus ir įmonės specialistai, klientai bei partneriai”, – sakė G. Žiemelis.

Pasak G. Žiemelio, renkantis investuotoją buvo atsižvelgta ne tik į jo siūlomą kainą. „Nors turėjome finansiškai geresnių pasiūlymų, buvo svarbūs ne tik pinigai – norime, jog „Žvilgsnis iš arčiau” ir toliau išlaikytų lyderės pozicijas bei plėtotų rinkai reikalingas kokybiškas paslaugas. Manome, jog „Creditinfo Group Ltd.” atvers naują puslapį „Žvilgsnio iš arčiau” istorijoje”, – sakė „ŽIA valda” konsultantas.

25-ose šalyse kreditingumo vertinimui skirtą informaciją teikiančiai „Creditinfo Group Ltd.” Lietuvoje priklausys jau antra įmonė. Islandai turi įsigiję 100 proc. UAB „InfoBankas” akcijų. Ši bendrovė valdo didžiausią Lietuvoje skolininkų administravimo informacinę sistemą, jungiančią bankus, lizingo, telekomunikacijų ir kitas didžiąsias Lietuvos įmones.

„Šis strateginis „Creditinfo Group Ltd.” žingsnis Lietuvoje leis padidinti mūsų klientų ir partnerių gaunamą naudą, o perspektyvoje pasiūlyti didesnę pridėtinę vertę kuriant naujus kredito rizikos valdymo sprendimus”, – teigė UAB „InfoBankas” generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius.

UAB „InfoBankas” yra pirmoji ir kol kas vienintelė šalyje nefinansinio sektoriaus bendrovė, sukūrusį statistinį įmonių reitingo modelį, leidžiantį prognozuoti įmonių nemokumą. Ši bendrovė koncentruojasi į intelektualių kredito rizikos valdymo sprendimų kūrimą ir diegimą Lietuvoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.