Galvosūkis premijos skyrėjui

Į teisiamųjų suolą dėl kurhauzo padegimo netrukus sėsiantys kaltinamieji gali sulaukti ne tik bausmės, bet ir piniginių premijų.

Vienas 2002 metų vasaros pabaigoje sudeginto istorinio Palangos pastato savininkų Gediminas Jacka užvakar į namus parsivežė keturių kurhauzo padegimo baudžiamosios bylos tomų kopijas.

Šiam palangiškiui su byla buvo leista susipažinti kaip nukentėjusiajam.

Skaitydamas ikiteisminio tyrimo medžiagą palangiškis bandys nuspręsti, kas vertas premijos už sėkmingai ištirtą padegimo bylą.

Apie tai, kad skirs 10 tūkstančių litų premiją už padegėjų demaskavimą, G.Jacka paskelbė praėjusiais metais.

Tuo metu Klaipėdos apygardos prokuratūroje tiriamoje kurhauzo padegimo byloje pradėjo aiškėti šio nusikaltimo užsakovai.

Norėjo išsklaidyti įtarimus

Palangiškis neslėpė, kad piniginę premiją nusprendė skirti norėdamas išsklaidyti ant jo kritusius įtarimus dėl padegimo organizavimo.

„Norėčiau geriau nutylėti ir neatiduoti tų pinigų.

10 tūkstančių litų man nėra maža suma. Tačiau kitaip pasielgti negaliu, nes tuomet žurnalistai užpjautų”, – kalbėjo verslininkas.

Pretenduoja ir kaltinamasis

Šiuo metu baudžiamosios bylos tomus studijuojantis G.Jacka sakė dar nenusprendęs, kas labiausiai nusipelnė jo skirtos premijos.

To palangiškis ketina teirautis ir bylą tyrusio Klaipėdos apygardos prokuroro Mariaus Navicko, ir Palangos policijos komisaro Edmundo Krasausko.

G.Jacka jiems jau išsiuntinėjo paklausimus.

„Pradėjus skaityti bylą tapo aišku, kad į premiją pretenduoja ir vienas kaltinamųjų – 28 metų Marius Joniškis. Mat nuo jo prisipažinimo pajudėjo visos bylos tyrimas.

Jis pats atėjo į policiją ir pranešė apie savo dalyvavimą padegant kurhauzą”, – dėstė G.Jacka.

Verslininkas neabejojo, jog dalies premijos nusipelno ir kurhauzo padegimą sėkmingai ištyręs prokuroras M.Navickas.

G.Jacka teigė, kad perskaičius visą tyrimo medžiagą gali atsirasti ir daugiau pretendentų į jo premiją: „Jei man duotų susipažinti ir su bylos operatyvine medžiaga, būtų visai puiku.

Tai man leistų objektyviau nuspręsti apie padegimo tyrimui labiausiai padėjusių asmenų apdovanojimą”.

Įtariamas ir dukters draugas

G.Jacka tikino buvęs šokiruotas, kai sužinojo, kad bylos tyrėjai kurhauzo padegimo užsakovu įvardijo jo dukters aktorės Eglės Jackaitės draugą 26 metų klaipėdietį Algirdą Žilinską.

„Suprasčiau, kad jis tai galėjo padaryti iš keršto – susipykęs su mano dukterimi.

Tačiau tada Algis su Egle puikiai sutarė.

Nei aš, nei duktė tuo netikime. Mano dukters draugas A.Žilinskas kurhauzo padegimo organizavimu apkaltintas vien todėl, kad arčiau organizatorių atsidurčiau ir aš”, – įsitikinęs G.Jacka.

Savo turtą degina tik bepročiai

Palangiškio sutuoktinė Virginija Jackienė piktinosi, kad prokuratūros išplatintame pareiškime vis tiek paliekamas įtarimo šešėlis vyrui – neva jis buvęs suinteresuotas gaisru.

„Gediminą aš turėčiau uždaryti į psichoneurologijos ligoninę, nes jis ėmė padeginėti šeimos turtą”, – juokavo V.Jackienė.

Paklaustas, kaip reaguotų, jeigu teismas patvirtintų, kad kurhauzas padegtas A.Žilinsko nurodymu, G.Jacka po pauzės ištarė: „Tuomet jis turėtų keliauti į beprotnamį”.

Visiems keturiems kaltinamiesiems palangiškis yra pareiškęs pusantro milijono litų dydžio civilinį ieškinį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.