Gražios lūpytės net ir žvarbiu oru

Kone kiekvienas mūsų esame patyręs nemalonų jausmą, kai šaltą dieną pradeda skilinėti lūpų oda bei atsirasti vandeningos pūslelės. Šaltas ir sausas oras kenkia mūsų lūpoms ir sausina švelnią jų odą. Taigi, ką daryti, kad apsaugotume mūsų lūpas nuo šerpetojimo, odos skilinėjimo bei pagelbėtumėme jau pažeistoms lūpoms?

Liežuvį laikykite už dantų

Niekada nelaižykite ir nekandžiokite lūpų, kuomet esate lauke. Kai jūsų lūpos tampa sausos, jūs jas aplaižote ir sudrėkinate aplaižydami, tačiau seilės greita išgaruoja ir lūpos dar labiau išsausėja.

Be vazelino – nė iš vietos

Tepkite lūpas specialiais balzamais lūpoms, vazelinu, tinkančiais ir moterims, ir vyrams. Juose yra reikalingų medžiagų, kurios apsaugo lūpas nuo persausimo. Kuo dažniau jais tepsitės, tuo bus sveikesnės lūpos. Pasitepkite balzamu arba vazelinu dar prieš išeidami į lauką. Taip pat perdžiūvusioms lūpoms yra naudingi drėkinantys kremai.

Moterims, naudojančioms lūpų dažus, patartina nusipirkti dvigubo poveikio lūpų dažą – kuris suteikia spalvą ir saugo lūpas nuo perdžiūvimo. Patartina nesinaudoti pigiais lūpų dažais, kurių sudėtyje esančios nekokybiškos dažomosios medžiagos suerzina ir taip jautrią lūpų odą. Beje, ryškios spalvos lūpų dažai tik dar labiau išryškins lūpų įskilimus.

Daugiau skysčių nepakenks

Daugiau gerkite skysčių. Šerpetodamos lūpos praranda drėgmę, o papildomos pora stiklinių sulčių per dieną padės atstatyti lūpoms reikiamą drėgmės kiekį.

Lūpoms yra naudingas jogurtas ir kiti pieniški produktai. Pieno produktuose esančios medžiagos neutralizuoja seilėse esančius fermentus, skatinančius tolesnį jau esančių lūpos įtrūkimų skilimą.

O gal pas gydytoją?

Jeigu nė viena iš anksčiau išvardintų priemonių jums nepadeda, o lūpų įtrūkimai tampa vis gilesni, sukeldami ne tik nemalonų pojūtį, bet ir skausmą, susimąstykite apie vizitą pas gydytoją. Gali būti, kad tai per lūpos žaizdeles jums įsiveisė grybelis arba pateko infekcija. Blogiausiu atveju – tai gali būti cukrinio diabeto simptomas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.