SEB Vilniaus bankas skelbia su RTX ir CECE Composite indeksais susietų obligacijų investavimo koeficientus

Didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas vakar sėkmingai baigė platinti tris su Rusijos akcijų kainų indeksu RTX ir Rytų bei Vidurio Europos akcijų kainų indeksu CECE Composite susietų obligacijų emisijas ir šiandien paskelbė jų investavimo koeficientus. Į šias trejų metų trukmės obligacijas gyventojai investavo daugiau nei 22,7 mln. litų.

Pirmosios emisijos, kurios vieneto įsigijimo kaina buvo iki 100 litų, investavimo koeficientas yra 50 procentų, kitų dviejų emisijų, kurių vieneto įsigijimo kaina buvo iki 110 ir iki 115 litų, investavimo koeficientai atitinkamai yra 100 ir 120 procentų. Investavimo koeficientas rodo, kokia padidėjusios indeksų portfelio vertės dalis tenka obligacijos savininkui.

„Su akcijomis susietos obligacijos Lietuvoje vis labiau populiarėja – per du šių metų mėnesius išplatinome daugiau negu 56 mln. litų nominaliosios vertės su akcijomis susietų obligacijų. Tokį jų populiarumą daugiausia lemia tai, jog klientams siūlome investuoti į įvairias rinkas, be to jie gali pasirinkti priimtiną pelno ir rizikos santykį”, – sakė SEB Vilniaus banko Finansų rinkų departamento direktorius Vykintas Misiūnas.

Indeksas RTX (Russian Traded) apskaičiuojamas atsižvelgiant į aštuonių pelningiausių Rusijos įmonių akcijų kainas. Penkios iš šių įmonių verčiasi naftos ir gamtinių dujų išgavimu ir perdirbimu, likusios – telekomunikacijų paslaugų teikimu, elektros energijos tiekimu ir metalų bei anglies kasyba.

Indeksas CECE Composite apskaičiuojamas atsižvelgus į Čekijos, Vengrijos ir Lenkijos biržose kotiruojamų pelningiausių įmonių akcijų kainas. Daugiau negu 50 proc. indekso reikšmės lemia Lenkijos įmonių akcijų kainos. Didžiausią įtaką indekso reikšmei daro naftos ir dujų perdirbimo įmonių ir finansines bei telekomunikacijų paslaugas teikiančių įmonių akcijų kainos.

SEB Vilniaus bankas kiekvieną darbo dieną savo interneto svetainėje www.seb.lt skelbia su akcijomis susietų obligacijų antrinės rinkos pirkimo ir pardavimo kainas.

SEB Vilniaus bankas yra Lietuvos obligacijų rinkos lyderis ir su akcijomis susietų obligacijų rinkos šalyje pradininkas. Nuo 2003 metų bankas yra išleidęs obligacijų, kurių nominalioji vertė yra 1,114 mlrd. litų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotų galiojančių obligacijų nominaliąją vertę bankas 2006 m. kovo 1 d. užėmė 52,5 proc. šalies rinkos – bendra jo išleistų galiojančių obligacijų vertė yra 751 mln. litų. Aštuntadalis visų banko išleistų obligacijų yra susietos su akcijomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.