Kelią į močiutės namus netyčia nurodė anūkas

Anūko potraukis narkotikams lėmė jo močiutės nužudymą. Tokią išvadą galima buvo padaryti vakar Klaipėdos apygardos teisme stebint garbaus amžiaus moters mirtimi pasibaigusio apiplėšimo bylą.

Pernai liepą 28 metų klaipėdietis Tomas Pusvaškis susipažino su 36 metų Ilona Norkiene. Jų sielos pasirodė esančios giminingos – abu buvo priklausomi nuo narkotikų. Rumpiškės gatvės gyventoja, neva besislapstanti nuo buvusio draugo, pasiprašė pagyventi pas T. Pusvaškį.

Naująją pažįstamą mamai vaikinas pristatė kaip savo draugę Jurgą. Jau po pirmosios nakties porelė ėmė galvoti, iš kur gauti pinigų naujai dozei.

T. Pusvaškis pasiūlė nueiti pas Sausio 15-osios gatvėje gyvenančią močiutę 83 metų Oną Saudargienę. Pamelavusi, jog ruošiasi poilsiauti Nidoje, I. Norkienė iš senutės pasiskolino 100 litų. Senutės būta nepatiklios – ji liepė skolininkei pasirašyti skolos lapelį.

Porelė už šiuos pinigus tuoj pat įsigijo opijatų, ir jau po poros valandų jiems prireikė naujos dozės. T. Pusvaškis pasiūlė dar kartą aplankyti močiutę. Apsvaigęs nuo narkotikų vyriškis į butą antrajame aukšte įsliuogė lietvamzdžiu, o į kambarį pateko pro atviras balkono duris.

Virtuvėje valgį ruošiančią O. Saudargienę stebėjo kieme stovinti I. Norkienė. Anūkas iš slaptavietės paėmė 100 litų ir grįžo pas draugę.

Sekančią dieną nutarta tokį „alpinizmo” seansą pakartoti. Šį kartą I. Norkienė buvo pasiųsta šnekinti močiutės, o T. Pusvaškis, jau išbandytu būdu patekęs į butą, paėmė 50 litų. Beje, tuo metu senutė jo draugei guodėsi, kad iš buto paslaptingai dingo pinigai.

Po poros dienų I. Norkienė, sutikusi pažįstamą narkomaną 26 metų Kauno gatvės gyventoją Aleksejų Michailovą, pasiūlė apiplėšti O. Saudargienę bei nurodė būdą, kaip lengvai patekti į jos butą.

Lietvamzdžiu į balkoną įsliuogęs narkomanas išdaužė balkono duris ir ėmė raustis po spintos stalčius. Netrukus tarpduryje pasirodė ligota šeimininkė. Plėšikas ją pargriovė ant grindų ir liepė atiduoti pinigus.

Kaltinamajame akte sakoma, kad į butą I. Norkienę įleidęs A. Michailovas taip sumušė senutę bei suspaudė kaklą, kad ši mirė nuo uždusimo. Narkomanai pagrobė apie 2 000 litų, auksinius papuošalus, banko mokėjimo kortelę bei pasišalino.

Teisme A. Michailovas tvirtino senutės nemušęs, tik esą iš lentynų išverstais drabužiais netyčia užklojo auką, tad moteris galėjusi uždusti. Anot narkomano, mėlynės ant jos kūno galėjo atsirasti netyčia užmynus.

T. Pusvaškis savo kaltę pripažino, tikino dabar narkotikų nebevartojantis bei ieškantis darbo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.