Rekordinė avarija ant tilto per Nerį

Per rytinio piko valandas vakar Kaune vienas į kitą rėžėsi net 8 automobiliai

Pirmadienis Kauno gatvėse prasidėjo neįtikimai prastai: vakar per pačias rytinio piko valandas ant autostrados Vilnius-Kaunas-Klaipėda tilto per Nerį susidūrė net aštuoni automobiliai.

Pasak Kauno eismo priežiūros tarnybos pareigūnų, tokio susidūrimo mieste nebuvo užregistruota net esant prasčiausioms eismo sąlygoms. O vakarykštės, anot pareigūnų, buvo tikrai geros: bent jau minėto tilto danga buvo sausa. Jeigu nepaisytume vieno „bet”. Pasak kai kurių šios grandininės reakcijos dalyvių, jiems į akis švietė vaiski rytinė saulė.

Ši rekordinė avarija užregistruota penkios minutės po aštuonių. Pirminiais duomenimis, jos kaltininku laikomas aštuonių susidūrusių automobilių, skubėjusių vienas paskui kitą Vilniaus link, eilėje penktuoju važiavęs gana prašmatnaus modelio ir dar prašmatnesnio valstybinio numerio „Mercedes Benz CLK 500”. Pastarąjį vairavo trisdešimt trejų metų Saulius Ž. iš Vaišvydavos – farmacijos verslo atstovas, užimantis gana aukštas pareigas.

Pirminiais duomenimis, jis pirmasis nespėjo laiku sureaguoti į kolonos pradžioje važiavusio automobilio „Mercedes Benz 300” vairuotojos staigų manevrą. Viduryje tilto ji teigia pastebėjusi du susidūrusius automobilius, todėl, skaisčiai šviečiant saulei, vengdama į juos atsitrenkti, staigiai pristabdė.

Paskui šį mersedesą važiavusių trijų automobilių vairuotojai spėjo į tai sureaguoti, tačiau paskui juos važiavęs Sauliaus Ž. mersedesas atsitrenkė į priekyje pristabdžiusį „Subaru Legacy”, sukeldamas ištisą grandininę reakciją. „Subary” trenkėsi į priekyje jo važiavusį „Audi 80”, pastarasis – į „Mazda 323”, ši – į jau minėtą kolonos pradžioje buvusį „Mercedes Benz 300”.

Tačiau ir tai dar buvo ne viskas: į šią grandininę reakciją sukėlusį Sauliaus Ž. mersedesą dar atsitrenkė paskui jį važiavęs „Audi 80”, į šį – „Hyunday Landre”. Susidūrusiųjų grandinę užbaigė „Hyunday”, kliudęs „Nissan Primiera”.

Labiausiai nukentėjo pats susidūrimo kaltininkas, prasiskėlęs nosį, kas, anot pareigūnų, verčia manyti, kad jis buvo neprisisegęs saugos diržu. Prasčiausiai tarp susidūrimo dalyvių atrodė ir Sauliaus Ž. mersedesas: jis vienintelis buvo apdaužytas iš dviejų pusių.

Kol susidūrusių automobilių vairuotojai aiškinosi tarpusavyje, iš įvykio vietos spėjo pasprukti jų kolegos, nurodyti kolonos pradžioje važiavusios „Mercedes Benz 300” vairuotojos. Kai susigriebta, nuo ko viskas prasidėjo, jų susidūrimo vietoje tebuvo likę ant važiuojamosios kelio dalies pažirę stikliukai.

Spėjusius įsidėmėti šių automobilių modelius, spalvą bei valstybinius numerius ar kitaip galinčius padėti ieškant bėglių prašoma paskambinti eismo priežiūros tarnybos budėtojų dalies telefonu 30 32 00.

Dėl susidūrimo ant tilto kilusias eismo spūstis pavyko likviduoti tik per porą valandų.

Jo kaltininku laikomas Saulius Ž. turi vairuotojo teises jau trylikti metai. Kauno eismo priežiūros tarnybos duomenimis, iki šiol šio vairuotojo dosjė užregistruota vos pora smulkių Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Rekordinė avarija ant tilto per Nerį"

  1. SAULĖ

    Pasak kai kurių šios grandininės reakcijos dalyvių, jiems į akis švietė vaiski rytinė saulė.
    SAULĘ Į TEISMĄ 😯

  2. Vycka

    Seniai Daugeliui vairuotoju LTU reiktu TRAMDOMUJU MARSKINELIU,nuo tokiu vazinejimu,nusiperka koki gryba ir pakazuha trenkia tik reiktu speed reiserio akinuku blin…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.