Per savaitę 70 skambučių apie rastus nugaišusius laukinius paukščius

Per paskutinę savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nemokamu telefonu užregistruota 70 (iš jų 25 savaitgalį) gyventojų skambučių apie rastus nugaišusius laukinius paukščius. Nacionalinėje veterinarijos laboratorijoje per praėjusią savaitę ištiri 69 laukiniai ir naminiai paukščiai – paukščių gripas nenustatytas.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiosios specialistės Jurgitos Daugirdienės, pranešimai gauti iš Kauno ir Vilniaus apskričių, Vilniaus, Ukmergės, Alytaus ir Telšių miestų.

„Svarbu kuo ankščiau nustatyti paukščių gripą laukiniams migruojantis paukščiams, todėl Tarnybos specialistai reaguoja į visus pranešimus. Įvertinę situacija ir nuvykę į nurodyta vietą paima nugaišusius paukščius tyrimams Nacionalinėje veterinarijos laboratorijoje”, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo skyriaus vedėjas V.Kiudulas.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba prašo gyventojų neliesti nugaišusių arba leisgyvių laukinių paukščių. Taip pat nepatartina iš rankų lesinti laukinių paukščių.

Daugiau informacijos apie paukščių gripą ir taikomas prevencines priemones galite teirautis apskričių ir miestų valstybinėse maisto ir veterinarijos tarnybose (VMVT).

Pastebėję laukinių ar naminių paukščių gaišimus ar sergančius paukščius, nedelsdami praneškite teritorinei valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai arba Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai nemokamu telefonu 8~800 40 403.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.