Izraelio mokslininkai sukūrė kompiuterį, kuris gali būti žmogaus viduje

Izraelio mokslininkai sukūrė molekulių kompiuterį, kuriame skaičiavimus atlieka fermentai. Itamaras Willneris, su kolegomis iš Jeruzalės Žydų universiteto (Izraelis) sukonstravęs molekulinį kalkuliatorių, yra įsitikinęs, kad fermentų pagrindu sukurti kompiuteriai kada nors galės būti implantuojami į žmogaus kūną ir naudojami, pavyzdžiui, vaistų atsipalaidavimui reguliuoti žmonėms su specifiniu metabolizmu.
Mokslininkai kompiuterį pagamino naudodami du fermentus – gliukozės dehidrogenaze (glucose dehydrogenase, GDH) ir krienų peroksidaze (horseradish peroxidase, HRP). Šie fermentai palengvina dvi tarpusavy susijusias chemines reakcijas. Du cheminiai junginiai – vandenilio peroksidas ir gliukozė – atliko įvedamus skirtingus duomenis (kintamuosius A ir B). Kurio nors iš šių junginių buvimas atitiko dvejetainį 1, o nebuvimas – dvejetainį 0. Fermentų reguliuojamos reakcijos cheminis rezultatas buvo nustatomas optiškai.
Fermentų kompiuteris buvo naudojamas atlikti dvi fundamentalias logines operacijas: AND (kuomet teigiamas atsakymas gaunamas jei ir A, ir B vertės lygios vienetui) ir XOR (kuomet teigiamas atsakymas gaunamas jei A ir B vertės yra skirtingos). Pridėjus dar du fermentus – gliukozės oksidazę ir katalazę – šios dvi operacijos buvo sujungtos, todėl atsirado galimybė sudėti dvejetainius skaičius naudojant minėtas logines funkcijas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Izraelio mokslininkai sukūrė kompiuterį, kuris gali būti žmogaus viduje"

  1. Nesantaika

    Saunu jog moxlas taip ziangia i prieki, bet vis dar kyla abejoniu ar tai nebus panaudota netinkamai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.