Mokslininkai nustatė, kad dujų šaltiniu gali tapti žolė

Kinijos mokslininkai atrado revoliucinį dujų gavimo būdą. Remiantis jų tyrimų rezultatais, visiškai įmanoma yra tikėtis, kad šiems tikslams gali pasitarnauti žolė Spartina gracinis, kuri yra paplitusi Kinijoje.
Šangongo universiteto ir kitų mokslinių centrų mokslininkai priėjo išvados, kad visiškai yra įmanoma esančius Spartina gracinis žolėje anglį ir vandenilį paversti dujomis. Gautas dujas bus galima naudoti buitiniams tikslams ir energijos gavimui.
Spartina gracinis buvo atvežta į Kiniją septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Jos dėka planuota sutvirtinti šlaitus ir kranto liniją, tačiau žolė išviso ir laikui bėgant virto piktžole.
Atlikus daugybę tyrimų tapo aišku, kad iš vieno kilogramo Spartina gracilis galima gauti iki dviejų kubinių metrų dujų. Šio kiekio visiškai pakanka pagaminti vienam kilovatui energijos. Remiantis Kinijos mokslininkų apskaičiavimais, jei būtų panaudotas visas turimas žolės kiekis, jis siekia apie 3,3 milijonų hektarų plotą, galima gauti nuo 50 iki 75 milijardų kilovatų energijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Mokslininkai nustatė, kad dujų šaltiniu gali tapti žolė"

  1. Nesantaika

    gaila, jog zole zmones vietoj duju pradejo naudoti tik dabar, kai baigiam isnaudoti visas atsargas, uzterstas oras…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.