Į futbolo klubus plūsta užsieniečiai

Daugiausia legionierių – Vilniaus „Vėtros” peržiūroje

Praėjusiais metais Lietuvos futbolo A lygos komandos prieš sezoną įregistravo 31 legionierių. Viskas krypsta į tai, kad šiemet šalies klubai užsieniečių turės dar daugiau.

„Ekranas” domisi rusais

Lietuvos čempionas Panevėžio „Ekranas” tarpsezoniu pasirašė sutartį su saugu iš Latvijos Ruslanu Michalčiuku.

Neseniai „Ekrano” peržiūroje dalyvavo trys jauni futbolininkai iš Rusijos – vidurio gynėjai Robertas Tedejevas ir Jevgenijus Skorochodas bei saugas Rasulas Bagautdinovas. Jauniausias iš jų – R.Bagautdinovas – yra Rusijos jaunimo rinktinės žaidėjas.

Rusai jau išvyko namo. „Užtenka trijų dienų, kad galėtum susidaryti nuomonę apie žaidėją. Norėčiau, kad du iš peržiūroje dalyvavusių vaikinų liktų mūsų komandoje”, – sakė „Ekrano” vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

Kauno FBK „Kaunas” komanda yra pasirašiusi sutartis su šešiais legionieriais. Su ekipa treniruojasi gruzinai Givis Kvaracchelija, Nukris Mančchava, rusai Ilgizas Fatachovas, Maksimas Berdnikas, lenkas Arkadiušas Klimekas ir bosnis Edinas Pehličius.

Su 2005 metų bronzine prizininke Marijampolės „Sūduva” sezonui rengiasi penki legionieriai – broliai gruzinai Davidas ir Besikas Čigladzės, brazilai Otavijas Braga, Chosė Džileno Kordeira bei senegalietis Kristianas Sagna.

Sostinės ekipos ieško naujokų

Labai aktyviai naujų žaidėjų ieško Vilniaus „Vėtra”. Vien nuo vasario vidurio į komandos peržiūrą atvyko devyni legionieriai – penki saugai, trys puolėjai ir vienas gynėjas.

Sostinės komandoje bando įsitvirtinti saugai iš Makedonijos Dejanas Miloševskis, Bobis Božinovskis, Malavio rinktinės saugas Emanuelis Chipatala, puolėjas iš Serbijos ir Juodkalnijos Miroslavas Rikanovičius, Kamerūno jaunimo rinktinės žaidėjai – saugas Didieris Balilibis, puolėjas Fransua Bigidingas, saugas iš Rumunijos Christianas Ionescu, rusai – puolėjas Germanas Lovčevas ir gynėjas Aleksandras Smirnovas. G.Lovčevas yra žaidęs Maskvos „Spartak” klube.

Nuo sausio mėnesio su „Vėtra” treniruojasi rusas Konstantinas Talancevas, Moldovos nacionalinės rinktinės žaidėjas Iulianas Bursucas ir gynėjas iš Latvijos Olegas Boikovas. Vartininkas Mirza Merlanis ekipai atstovavo ir praėjusį sezoną.

Vilniaus „Vilnius” taip pat išbandė didelį būrį legionierių, tačiau kol kas išsirinko tik du brazilus – Prado ir Evertoną Antonio Pereirą. Ekipos peržiūroje dar dalyvauja baltarusis Jevgenijus Veriovka ir gruzinas Akakis Chubutija. Klubui antrą sezoną atstovaus trys užsieniečiai – lenkai Maciejus Kijevskis, Adrianas Mroviecas (pernai gydėsi sunkią traumą) bei brazilas Gleitonas Barbosa.

Aktyvūs ir autsaideriai

Klaipėdos „Atlantas” linkęs pasirašyti sutartį su peržiūroje dalyvaujančiu rusu Maksimu Morozovu. Neseniai su komanda pradėjo treniruotis moldavas Sergejus Pogrebanas. Jis ne kartą yra atstovavęs savo šalies nacionalinei rinktinei.

Pernai tik devintąją vietą užėmę Šiaulių „Šiauliai” beveik baigia komplektuoti komandą. „Tikiuosi, kad šiemet ji bus stipresnė nei pernai”, – sakė „Šiaulių” klubo vadovas Pranas Šidlauskas.

2005-aisiais „Šiaulių” marškinėlius vilkėjo tik vienas svetimšalis – Amaro Atigbiolajė iš Nigerijos. Šiais metais klubas turės net penkis legionierius. Ekipoje liko A.Atigbiolajė, o ją dar papildė ukrainiečiai Ilja ir Sergejus Galiūzos, V.Tarasovas ir baltarusis Viktoras Afanasenka.

Kėdainių „Nevėžio” klubo vadovas Saulius Skibiniauskas teigė, kad kėdainiečiai taip pat planuoja turėti du legionierius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.