Kalbos dėl brangstančio draudimo šiek tiek perdėtos

Pastaruoju metu spaudoje ir radijuje kalbama apie nuo keliasdešimt procentų iki kelių kartų brangstantį transporto priemonių savininkų civilinės atsakomybės privalomąjį draudimą. „Lyginant su praėjusiais metais, šiandien TPVCAPD įmokos yra vidutiniškai trečdaliu didesnės, o kai kuriems savininkams jos išaugo penkiskart” – skelbia „Žinių radijas”.
UAB „BTA Draudimas” privalomasis draudimas kainos eiliniam vartotojui pabrango apie 15 procentų: populiariausias draudimas praeitų metų vasario mėnesį kainavęs 244 litus dabar kainuoja 282 litus. Kiek daugiau šioje bendrovėje pabrango privalomasis draudimas vežėjams, kuris šiuo metu kainuoja ne mažiau 3000 litų.
Dabar, pasak Draudimo priežiūros komisijos pirmininko, vidutinis privalomojo draudimo nuostolingumas siekia 123 procentus. Tai gerokai lenkia „BTA Draudimas” nuostolingumą. „Didinti kainas mus verčia rinka ir žalų, kurias padaro mūsų klientai, dydis. Mes ir toliau sieksime savo klientams užtikrinti palankiausias draudimo sąlygas, operatyvų žalų reguliavimą ir priimtiną kainų lygį”, – teigia UAB „BTA Draudimas” direktoriaus pavaduotojas Ignas Panka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.