Niūrią žiemą išmainė į tolimo krašto egzotiką

Ten karšta, o žmonės tingūs. Galėtum visą dieną suptis hamake, jei smalsumas negintų tolyn. Būtent smalsumo vedama fotografė Lina Taukačikienė su bendraminčių kompanija neseniai lankėsi Centrinėje Amerikoje.

Susibūrę į grupę „Pasaulis mažas” bičiuliai bent kartą per metus traukia į tolimą kelionę. Jiems patinka egzotiški kraštai. Kelionės pasirenkamos atsitiktinai. Tarkime, kas nors rytą išlipa iš lovos ir pagalvoja: „Gal reiktų Kubą pamatyti?” Tada ši mintis aptariama prie puodelio kavos ar taurės vyno. Suderinamas laikas ir išvykstama.

Šią žiemą, sausio pabaigoje, bičiuliai išsiruošė į Centrinę Ameriką ir praleido ten apie tris savaites. Lankytinomis vietomis pasirinko Gvatemalą ir Belizą. „Daiktų vežėmės minimaliai. Įsidedi kelnes, palaidinę, paskui drabužių nusiperki. Baigiantis kelionei atrodai kaip vietos gyventojas, nes vilki panašiais rūbais”, – šypsojosi fotografė Lina Taukačikienė.

Beveik visi lietuviai neblogai moka ispanų kalbą, tad susikalbėti su tenykščiais nebuvo problemų. Jie valgydavo kavinėse ir gatvių prekyvietėse gamintą maistą – sriubą, žuvį, jūrų gėrybes, mėsą, daržoves. Viskas su prieskoniais, padažais – aštru. Lietuvaičiai vengė didelių miestų, jiems magėjo pamatyti mažas gyvenvietes, aplankyti vietas, kurių dar neužplūdo turistai. Gvatemaloje ir Belize neveikė keliautojų mobilieji telefonai, su saviškiais Lietuvoje susisiekdavo per internetą – jis buvo beveik kiekviename kaimelyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.