Akcinės bendrovės „VST” 2005 metų audituotas pelnas prieš mokesčius sudarė 47,7 milijonus litų

Akcinės bendrovės „VST” 2005 metų audituotas pelnas prieš mokesčius pagal Tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus sudarė 47,7 milijonus litų. 2005 metais priskaičiuotas ir į valstybės biudžetą mokamas pelno mokestis sudarė 37,9 milijonus litų. Pagal Tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus apskaičiuota atidėto pelno mokesčio teigiamo pasikeitimo suma dėl skirtumų tarp finansinės apskaitos ir mokestinės apskaitos 2005 m. sudarė 38,7 milijonus litų. Bendrovės finansinių ataskaitų auditą atliko audito kompanija UAB ” Ernst & Young Baltic”.

„2005 metų bendrovės veiklos rezultatai beveik atitiko akcininkų ir bendrovės valdybos lūkesčius bei prognozes” , – teigia akcinės bendrovės „VST” Finansų tarnybos direktorius Antanas Poška.

2005 – ieji buvo antrieji akcinės bendrovės „VST” veiklos metai po privatizacijos. Praėjusiais metais bendrovė ypatingą dėmesį skyrė struktūrinių padalinių funkcijų išgryninimui, eksploatuojamų skirstomųjų tinklų vystymui ir priežiūrai, tiesioginės veiklos efektyvinimui ir gerinimui. Per 2005 metus akcinės bendrovės „VST” investicijos į skirstomųjų tinklų atnaujinimą ir priežiūrą viršijo 130 milijonų litų.

2005 metais klientams buvo parduota 3 418 milijonų kWh elektros energijos, t.y. 3,2 procento daugiau nei 2004 metais. Beveik du trečdaliai visos elektros energijos buvo parduota klientams, elektros energiją gaunantiems iš žemos įtampos elektros tinklų. Likusią dalį elektros energijos nupirko klientai, elektros energiją gaunantys iš vidutinės ir aukštos įtampos elektros tinklų.

„2005 metai buvo bendrovės veiklos pokyčių tolesnio įtvirtinimo ir dalinio realizavimo metai. Stabili bendrovės veikla ir eksploatuojamų skirstomųjų tinklų techninė būklė leidžia tikėtis ir toliau gerėsiančios bendrovės tiekiamos elektros energijos ir teikiamų paslaugų kokybės, o tuo pačiu ir bendrovės klientų pasitenkinimo VST paslaugomis” , – teigia Antanas Poška.

Akcinė bendrovė „VST” skirsto ir tiekia elektros energiją daugiau nei 672 tūkst. klientų Vakarų Lietuvoje. Tiekiamos energijos kokybei bei patikimumui, eksploatuojamiems skirstomiesiems tinklams prižiūrėti skiriamos pagrindinės bendrovės investicijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.