Keičiasi Microsoft Windows licencijos sąlygos

Korporacija Microsoft pakeitė vartotojo sutartį. „Kompiuteriu” naujosios licencijos terminais dabar laikoma motininė plokštė. Apie tai pasakojama oficialiame dokumente, atsakančiame į vartotojų dažnai užduodamus klausimus apie Windows licenciją.

Pakeitus motininę plokštę, kompiuteris laikomas nauju, tačiau taip pat reikia gauti naują licenziją Microsoft operacinei sistemai. Microsoft kompanija jau seniai galvojo, kaip užtvirtinti vieną sistemos kopiją prie tam tikros sistemos, ir dabar buvo priimtas galutinis sprendimas.

Laikoma, jog perkant naujas dalis (tokias kaip procesorių ar vaizdo plokštę) kompiuteris lieka buvusiu, tačiau motininės plokštės pakeitimas – jau rimtesnis žingsnis, dažniausiai reikalaujantis ir likusios įrangos pirkimo. Tuo pačiu principu dabar turi vadovautis ir serviso centrų darbuotojai. Keičiant kompiuterio motininę plokštę, nuo šiol bus siūloma atnaujinti ir Microsoft Windows licenciją.

Jei „motinos” keitimas vyksta pagal garantines sąlygas dėl gedimo, licencijos atnaujinti nereikės. Tačiau kaip Windows seks įrangos pasikeitimus, ir kokių priemonių imsis aptarnavimo centrų darbuotojai, norėdami išvengti problemų su licencijomis, kol kas nepranešama.

Minėtas dokumentas:

http://download.microsoft.com/download/4/e/3/4e3eace0-4c6d-4123-9d0c-c80436181742/OSLicQA.doc

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma .

3 atsiliepimai į "Keičiasi Microsoft Windows licencijos sąlygos"

  1. nesuprates

    Nu niekaip nesuprantu logikos. Gal kas galit paaiskinti. Juk jei as perku nauja varikli i automobili, juk nesiskaito kad as turiu nauja (antra!) masina.

  2. ATNAUJINSIM!

    Yra dabar per emule, Bearshare gali atsinaujint kiek tik nori!!!!

    Patiko vienas lozungas”KAM MOKETI PINIGUS JEI PAS MUS GALI GAUTI VELTUI”! 😕

  3. Nesupratusiam

    M$ ir nesiekia, kad kažką suprastum. Jiems svarbu tik kuo greičiau surinkti kuo daugiau pinigų, kol dar yra perkančių jų programas.

    Malonu matyti, kad vis daugiau vartotojų naudoja ne MS Office, bet OpenOffice. Šiek tiek lėčiau į eilinių vartotojų kompiuterius ateina Linux – žaidimų trūksta… Bet vis daugiau atsirandant linuksinių žaidimų ši kliūtis palaipsniui išnyks.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.