Banko apiplėšimas Londone – tikslus trilerio „Ugnies siena” siužeto atkartojimas

Lietuvos ir pasaulio žiniasklaidą sukrėtė pranešimai apie vieną didžiausių bankų apiplėšimų Europoje: ginkluoti užpuolikai iš pinigų saugyklos Anglijoje pagrobė 25 milijonus svarų, o taip pat valdytoją ir jo šeimą.

Kraupus pranešimas dar labiau sukrečia, kai suvoki, kad jis tiesiog tobulai atkartoja kraupaus trilerio „Ugnies siena” (Firewall) siužetą. Filmas, kuriame pagrindinį banko darbuotojo ir šeimos tėvo vaidmenį atlieka Harrisonas Fordas pasakoja apie tai, kaip užgrobikai daugelį mėnesių atidžiai seka banko kompiuterinių specialistą Džeką Stenfildą ir jo šeimą. Skaitmeninės vaizdo įrašymo įrangos ir miniatiūrinių mikrofonų pagalba jis smulkmeniškai seka šeimos internetinius įpročius, pasiklauso telefoninių pokalbių, stebi kasdieninę rutiną ir net pasiklauso pačios intymiausios informacijos. Jis žino vaikų draugų vardus, ligas, kuriomis sirgo vaikai, jų kaimynystę saugančios saugos tarnybos tapatybės kodą.

Vieną vėlų darbo dienos vakarą užgrobikai įsibrauna į Stenfildų namus, žmoną ir vaikus jų pačių namuose paima įkaitais. Norėdamas išgelbėti šeimą, Džekas turi prieš savo valią pavogti iš Landrock Pacific banko, kuriame dirba, 100 milijonų dolerių. Užgrobikams kruopščiai numačius ir užblokavus visus įmanomus pabėgimo kelius, atkirtus ryšius su visais įmanomais draugais ir pažįstamais, o žmonai ir vaikams rizikuojant gyvybe, Džekas yra priverstas surasti spragą savo paties sukurtoje neįveikiamoje apsaugos sistemoje, kad galėtų perpumpuoti pinigus į ofšorinę pagrobėjo sąskaitą. Užgrobikams nuolat stebint, Džekas Stenfildas turi vos kelias valandas, kad padarytų rizikingus pervedimus. Tik pergudravęs užgrobikų žaidimus, Džekas galės išgelbėti savo žmoną ir vaikus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.