Daugėja suimtųjų kietu riešutėliu tapusioje byloje

Kauno vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai sulaikė dar vieną asmenį, siejamą su mįslinga dvidešimt septynerių metų Dmitrijaus Loginovo, vasario 4-osios vidurdienį rasto išrengto iki glaudžių ir be gyvybės ženklų prie VIII forto, žūtimi. Redakcijos žiniomis, dar ne paskutinį.

Dar dvidešimt dvejų neturintis Martynas Jakštys, savo gyvenamąja vieta deklaruojantis vieną Rasytės gatvės daugiabutį, sulaikytas pirmadienį. Vakar Kauno miesto apylinkės teismo teisėjas Nerijus Meilutis leido suimti jį vienam mėnesiui.

Vis labiau nuo žiniasklaidos ir nuo visuomenės užsidarantys šią bylą tiriantys pareigūnai prasitarė tik tiek, kad M.Jakštys nėra pagrindinis įtariamasis šio nusikaltimo organizavimu, kurio jie jau antra savaitė ieško operatyvinėmis priemonėmis.

Kaip ir Aleksandras Šarikovas, suimtas šioje byloje dviem mėnesiams, taip ir M.Jakštys, į Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos, kurios viena funkcijų – kova su prostitucija, akiratį patekęs nebuvo. (Kaip jau rašyta, ši byla siejama su prostitucijos verslu, kurio „taškas” veikė viename Baltijos gatvės penkiaaukštyje.)

Kaip jau pranešta, viena iš bute, kuriame D.Loginovas praleido paskutinį savo gyvenimo vakarą, gyvenusių moterų – prostitute Kaune dirbusi dvidešimt vienerių metų atvykėlė iš Zarasų krašto prieš porą savaičių buvo suimta dešimčiai dienų. Nors teigiama, kad jai pareikštas įtarimas dėl bendrininkavimo nužudant, pagal mažiau eskaluojamą versiją – toks sprendimas priimtas, baiminantis dėl šios pagrindinės D.Loginovo nužudymo liudytojos gyvybės. Pasibaigus suėmimo terminui, į teismą dėl jo pratęsimo nesikreipta.

Vakar suimto M.Jakščio, kaip ir nužudytasis priskiriamo A.Šarikovo aplinkai, vaidmuo šioje istorijoje dar tikslinamas. Nors liudytoja matė du vyrus (vienas jų buvo D.Loginovą nugirdęs A.Šarikovas) išsitempiant D.Loginovą iš buto, neatmetama, kad ji matė ne visus asmenis, siejamus su pastarojo nužudymu. Kai kas galėjo laukti bendrų ir automobilyje, kuriuo auka atvežta ir išmesta prie forto.

Be to, redakcijos žiniomis, kai kurie laiptinės, kurioje veikė minėtas prostitucijos „taškas”, gyventojai pastaruoju metu ėmė jaustis nesaugiai dėl ties jų butų durimis besisukiojančių įtartinų asmenų, pasirodančių ir naktį.

Oficialiai tvirtinama, kad susidorojimo su D.Loginovu motyvas vis dar neaiškus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.