Kultūros skyriaus vedėjo konkursas sustabdytas

Prieš savaitę Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos paskelbtas konkursas laisvai Kultūros skyriaus vedėjo pareigybei vakar buvo sustabdytas dėl procedūrinių pažeidimų.

Kaip pranešė Savivaldybės administracijos atstovė spaudai Jolanta Braukylienė, atitinkamą įsakymą vakar pasirašė administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Konkursas buvo paskelbtas vasario 15 d. „Valstybės žiniose”. Vasario 20 d. dokumentus konkursui pateikęs Klaipėdos konservatorių lyderis, buvęs „Klaipėdos laivų remonto” direktorius Naglis Puteikis užfiksavo procedūrinių pažeidimų, kuriuos padarė konkursą organizuojantis Klaipėdos savivaldybės administracijos Personalo skyrius. Pretendentui nebuvo pateiktas įstatymų ir teisės aktų sąrašas, kurį jis turėjo gauti pagal Vyriausybės patvirtintą priėmimo į valstybės tarnautojus tvarką. Pagal šį sąrašą rengiamas testas, kurį raštu turi laikyti visi konkurso dalyviai. Pretendentai taip pat laiko egzaminą žodžiu.

N. Puteikis tvirtino sąrašo Savivaldybės administracijoje negavęs ir antrą dieną, vasario 21-ąją. „Manau, kad nesudarant galimybės pasirengti konkursui, buvo pažeistos mano teisės. Ši procedūrinį pažeidimą apskundžiau Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui ir Valstybinės tarnybos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Kontrolės ir organizavimo skyriui. Pareikalavau konkursą anuliuoti”, – sakė N. Puteikis.

Vieno lapo apimties sąrašą pretendentas gavo registruotu laišku vakar, vasario 22 d. Sąraše – 11 įstatymų.

Kita Kultūros skyriaus vedėjo konkurse panorusi dalyvauti pretendentė menininkė, grafikė bei juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago „Vakarų ekspresui” sakė gavusi įstatymų ir teisės aktų, iš kurių nuostatų sudaromi testo klausimai, sąrašą iš karto, vos pateikusi dokumentus, vasario 21 d. Jai pateiktas 2 lapų apimties sąrašas.

Šią pretendentę nustebino tai, jog informacija apie šį konkursą buvo paskelbta ne vietinėje uostamiesčio spaudoje, o „Valstybės žiniose”. „Šio leidinio neskaito nei menininkai, nei tie žmonės, kurie gali būti suinteresuoti eiti šias pareigas. Be to, informacija buvo paskelbta prieš pat šventes, taigi į labai ribotą 14 dienų laikotarpį, per kurį priimami dokumentai konkursui, įsiterpė daug laisvų dienų. Visa tai kelia įtarimų”, – sakė J. Karčiauskaitė-Lago.

„Visa Klaipėda kalba, kad į šias pareigas jau be konkurso paskirta vienos televizijos „Balticum” laidos vedėja, jau dabar dirbanti Kultūros skyriuje specialiste”, – savo įtarimus išsakė N. Puteikis.

„Balticum” TV laidos „Proto aistros” vedėja, Kultūros skyriaus specialistė Goda Giedraitytė „Vakarų ekspresą” užtikrino nepateikusi dokumentų dalyvauti konkurse laisvai Kultūros skyriaus vedėjo pareigybei užimti. „Iki antradienio (paskutinė konkurso dokumentų priėmimo diena – vasario 28 d. – Aut. past.) dar yra laiko. Nežinau, kas apie mane taip kalba. Tai nesąmonė”, – sakė G. Giedraitytė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vyr. specialistė Zina Stankienė vakar pripažino, kad buvo padaryta procedūrinių pažeidimų. Anot jos, minėto sąrašo nepateikė Kultūros skyrius.

Pastarojo vedėjas Vidas Pakalniškis „Vakarų ekspresui” sakė, jog sąrašą pateikė tada, kada jo paprašė Personalo skyrius. „Sąrašo buvo paprašyta vasario 20 d., 21 d. jis buvo Personalo skyriuje”, – sakė valdininkas.

Kultūros skyriaus vedėjo pareigas Vidas Pakalniškis laikinai eina nuo praeitų metų kovo 1 d., kai ilgametė Kultūros skyriaus vedėja Nijolė Laužikienė tapo Socialinio departamento direktore.

Dalyvauti konkurse Kultūros skyriaus vedėjo pareigybei eiti jis tvirtino neketinąs „Neatsakysiu, kodėl, neklauskit”, – trumpai replikavo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.